Yunus Bülbül
Kayıtlı Üye
Selamlar, saç ekimimi yaklaşık 9 gün önce yaptırdım ve şu anda kabuklanma dönemiyle uğraşıyorum. Doktorum bunun tamamen normal olduğunu, ekim yapılan bölgede saç köklerinin yerleşme sürecinin bir parçası olduğunu söyledi. Ancak dürüst olayım, görünüm olarak biraz rahatsız edici. Özellikle yıkama sonrası hala küçük kabuklar kalıyor, dokunmaya da korkuyorum.
Bazı arkadaşlar kabuklanmanın 10–14 gün içinde tamamen geçtiğini söylüyor ama kimisi 3 haftaya kadar sürdüğünü yazmış. Ben her gün verilen losyonu sürüp 30 dakika bekletiyor, ardından özel şampuanla yıkıyorum. Kökleri korumak için baskı uygulamadan, sadece suyla akıtıyorum. Buna rağmen hâlâ tam temizlenmedi.
Bir de merak ettiğim şey şu: Kabukları elle koparmak köklere zarar verir mi? Bazı yerlerde “asla dokunma” diyorlar, bazı kaynaklarda ise “15. günden sonra nazikçe ovalanabilir” deniyor.
Saç ekimi sonrası kabuklanma sizde kaçıncı günde geçti? Bu dönemi daha rahat atlatmak için özel bir yöntem kullandınız mı?
Bazı arkadaşlar kabuklanmanın 10–14 gün içinde tamamen geçtiğini söylüyor ama kimisi 3 haftaya kadar sürdüğünü yazmış. Ben her gün verilen losyonu sürüp 30 dakika bekletiyor, ardından özel şampuanla yıkıyorum. Kökleri korumak için baskı uygulamadan, sadece suyla akıtıyorum. Buna rağmen hâlâ tam temizlenmedi.
Bir de merak ettiğim şey şu: Kabukları elle koparmak köklere zarar verir mi? Bazı yerlerde “asla dokunma” diyorlar, bazı kaynaklarda ise “15. günden sonra nazikçe ovalanabilir” deniyor.