Saç Ekimi Sonrası Kabuklanma Ne Kadar Sürede Geçecek?

Yunus Bülbül

Kayıtlı Üye
Selamlar, saç ekimimi yaklaşık 9 gün önce yaptırdım ve şu anda kabuklanma dönemiyle uğraşıyorum. Doktorum bunun tamamen normal olduğunu, ekim yapılan bölgede saç köklerinin yerleşme sürecinin bir parçası olduğunu söyledi. Ancak dürüst olayım, görünüm olarak biraz rahatsız edici. Özellikle yıkama sonrası hala küçük kabuklar kalıyor, dokunmaya da korkuyorum.

Bazı arkadaşlar kabuklanmanın 10–14 gün içinde tamamen geçtiğini söylüyor ama kimisi 3 haftaya kadar sürdüğünü yazmış. Ben her gün verilen losyonu sürüp 30 dakika bekletiyor, ardından özel şampuanla yıkıyorum. Kökleri korumak için baskı uygulamadan, sadece suyla akıtıyorum. Buna rağmen hâlâ tam temizlenmedi.

Bir de merak ettiğim şey şu: Kabukları elle koparmak köklere zarar verir mi? Bazı yerlerde “asla dokunma” diyorlar, bazı kaynaklarda ise “15. günden sonra nazikçe ovalanabilir” deniyor.

👉 Saç ekimi sonrası kabuklanma sizde kaçıncı günde geçti? Bu dönemi daha rahat atlatmak için özel bir yöntem kullandınız mı?

Bende kabuklanma tam 12. günde geçti. Her gün losyonu düzenli sürdüm, 30 dakika bekletip ılık suyla duruladım. Şampuanı avuçta köpürtüp tırnak değmeden uyguladım. 10. gün civarında kabuklar yumuşamaya başladı, 12. gün tamamen döküldü. Asla elinle koparma, çünkü kökler hâlâ hassas oluyor. Sabırlı ol, kabuklar zaten kendiliğinden düşüyor.

Oyla 0
Benim kabuklanmam biraz uzun sürdü, yaklaşık 18 gün sonunda tamamen bitti. Her gün yıkamadım, gün aşırı losyon ve yıkama yaptım. Panthenol sprey kullanmak çok işe yaradı, kabukları yumuşattı. 14. günden sonra doktorum nazik masajla hafif ovalama yapmamı söyledi. O zamanlar kökler daha sağlamdı. Acele etmezsen kök kaybı yaşamazsın.

Oyla 0
Saç ekimi sonrası kabuklanma kişiden kişiye değişiyor. Benimki 2 haftada tamamen geçti. İlk 5 gün hiç dokunmadım, 6. günden itibaren losyonla yumuşatıp duruladım. 10. günden sonra kabuklar kendiliğinden dökülmeye başladı. Bu süreçte en önemli şey sabır. Eğer kabukları erken koparırsan kökler zarar görebilir. Gözlemle, kendiliğinden ayrılmasını bekle.

Oyla 0
Benim kabuklar 15. gün civarında tamamen döküldü. Her gün düzenli yıkama ve losyon uyguladım. Özellikle ılık su kullanmak büyük fark yaratıyor. Ayrıca saç derisini fazla bastırmamak şart. Ben kabukları kendim koparmadım, sadece losyonla yumuşatıp nazikçe duruladım. Şimdi 3. haftadayım, ekim bölgesi tertemiz ve kızarıklık da neredeyse geçti.

Oyla 0
Kabuklanma bende 10. günde azalmaya başladı ama tamamen 17. günde geçti. Günde bir kez losyon, ardından hassas şampuan kullandım. En çok dikkat ettiğim şey su basıncı oldu; yüksek tazyik kabukları erken kaldırabiliyor. Ben sabırlı davrandım, kendiliğinden dökülmesini bekledim. Bu dönemde sabır, temizlik ve naziklik üçlüsü çok önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt