Saç Kırıklarını Önlemek İçin Ne Yapıyorsunuz?

Berfin Demiray

Kayıtlı Üye
Saçımı uzatmaya çalışıyorum ama saç uçlarındaki kırıklar yüzünden sanki saçım hiç uzamıyormuş gibi hissediyorum. Uçlardan sürekli kopma olunca saçın boyu da aynı kalıyor gibi geliyor. Tararken de bazen saç uçlarının takıldığını fark ediyorum, bu da kırılmayı daha da artırıyor gibi.

Saçımı çok sık boyamıyorum ama ara sıra düzleştirici kullanıyorum. Belki onun da etkisi vardır diye düşünüyorum. Duşta saç kremi kullanıyorum ama tek başına yeterli gelmiyor gibi. Özellikle saç uçlarım biraz kuru hissediyor ve o bölgede kırıklar daha fazla oluyor.

Saç kırıklarını tamamen yok etmek mümkün değil biliyorum ama en azından daha az oluşmasını sağlayacak bir şeyler yapmak istiyorum. Saç bakım yağı kullananlar, saç maskesi yapanlar ya da farklı bakım rutinleri uygulayanlar var. Hangisi gerçekten işe yarıyor merak ediyorum.

Saçımı kesmeden de kırıkların biraz azalmasını sağlayacak yöntemler varsa denemek isterim.

Saç kırıklarını önlemek ve saç uçlarının daha sağlıklı kalmasını sağlamak için siz neler yapıyorsunuz?

Saç kırıklarını tamamen engellemek zor ama azaltmak mümkün oluyor. Özellikle saç uçlarını sürekli nemli tutmak çok fark yaratabiliyor. Duştan sonra saç uçlarına çok az saç yağı uygulayanlar kırılmanın azaldığını söylüyor. Saç uçları yumuşak olunca kopma da daha az oluyor.

Oyla 0
Isı işlemi kırıkları artırabiliyor. Düzleştirici ya da maşa kullanmadan önce mutlaka ısı koruyucu kullanan çok kişi var. Ben kullanmaya başladıktan sonra saç uçlarımın daha az yıprandığını fark etmiştim.

Oyla 0
Saçı ıslakken çok sert taramak da kırılmayı artırabiliyor. O yüzden geniş dişli bir tarak kullanmak ve saç biraz kuruduktan sonra taramak daha iyi olabiliyor. Bu şekilde saç daha az kopuyor.

Oyla 0
Saç kırıkları için haftada bir saç maskesi yapan da çok kişi var. Özellikle nem veren maskeler saçın daha yumuşak olmasına yardımcı oluyor. Saç daha yumuşak olunca kırılma da biraz azalabiliyor.

Oyla 0
Ben bir süredir argan yağı kullanıyorum. Duştan sonra saç uçlarına çok az uyguluyorum. Saç uçlarımın daha yumuşak olduğunu fark ettim ve kırılma biraz azaldı diyebilirim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt