Saç Mezoterapisi Gerçekten İşe Yarıyor mu? Deneyimlerinizi Paylaşır mısınız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Doğu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Doğu

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,

Özellikle son 1 yıldır saçlarımın ön çizgisi bariz şekilde geri çekilmeye başladı. Sabah kalktığımda yastığımda saçlar, duşta avuç avuç dökülme… Dermatoloğa gittiğimde “beslenmeye dikkat et, stresten uzak dur” dedi ama bu pek mümkün değil şu aralar 😅

Sonuç olarak saç mezoterapisi önerdi. Açıkçası daha önce adını duymuştum ama detaylarını bilmiyordum. İğneli bir yöntemmiş, saç derisine vitamin ve bazı özel kokteyller enjekte ediliyormuş. Seanslar ortalama 6-10 arası sürüyormuş.

Kimileri "3 seansta etkisini gördüm" diyor, kimileri "boşuna para verdim" diyor. O yüzden kararsızım. Gerçekten saç dökülmesini durduruyor mu, yoksa biraz geçici bir etki mi yaratıyor?

Mezoterapi yaptıranlar, özellikle dökülme tipi (genetik mi, strese bağlı mı?) önemli mi?
Sizce saç mezoterapisi işe yarıyor mu, gözle görülür sonuç aldınız mı?

32 yaşındayım, genetik dökülme vardı. 6 seans mezoterapi yaptırdım, 4. seanstan sonra dökülme neredeyse bitti.

Tamamen saç çıkarmıyor ama dökülmeyi ciddi azaltıyor ve saç telleri kalınlaşıyor.

Uygulama biraz acılı ama dayanılmayacak gibi değil. Doktorum PRP ile kombinlememi önerdi, ona da başlayacağım.

Ben strese bağlı dökülme yaşadım, mezoterapiye başladım. Etki gördüm ama tek başına yetmedi.

Beslenme düzenimi değiştirince daha kalıcı oldu. Bence mezoterapiyi desteklemek şart.

İlaçsız bir çözüm olduğu için tercih ettim. En azından kimyasal yüklü bir şey değil.

Düzenli gidersen işe yarıyor.

Geri
Üst Alt