Saç Mezoterapisi Sonrası Saç Ne Zaman Çıkmaya Başlar?

Ümran Erdal

Kayıtlı Üye
Yaklaşık bir ay önce saç mezoterapisine başladım. İlk seanstan sonra çok umutluydum ama aynaya baktığımda henüz gözle görülür bir değişiklik yok. Dökülme biraz azalmış gibi ama yeni saç çıkışı açısından hiçbir fark hissetmiyorum. Uzmanım sabırlı olmamı söyledi ama insan ister istemez hemen sonuç görmek istiyor.

Mezoterapinin mantığı saç köklerini vitamin, mineral ve aminoasitlerle beslemek. Yani köklerin yeniden güç kazanması biraz zaman alıyor. Bazı kişiler “bir ayda yeni saçlar çıkmaya başladı” diyor, bazıları ise “3. ayda fark ettim” yazmış. Sanırım cilt altındaki dolaşım, hormon dengesi ve genetik yapı bile etkili oluyor.

Benim saçlarım ince telli ve cansız, belki bu yüzden süreç biraz daha yavaş ilerliyor.

Şu anda ikinci seansımı tamamladım ve sabırla bekliyorum. Yine de merak ediyorum: Gerçekten saç çıkışı ne zaman başlıyor? Ortalama bir süre var mı, yoksa tamamen kişisel mi değişiyor?

Ben üçüncü seans sonrası minik tüy gibi saçlar fark ettim. Özellikle alın kenarlarında belirgindi. İlk iki seansta hiçbir şey olmamıştı, sabretmek gerekiyor.

Oyla 0
Benim saçım kalın telli, beşinci haftada fark ettim. Dökülme azaldıktan sonra yeni çıkışlar başlıyor. Uzmanım “ilk hedef dökülmeyi durdurmak” demişti.

Oyla 0
Mezoterapide yeni saç çıkışı hemen olmuyor. Bende 2. ayda ince bebek saçlar belirginleşti. Düzenli seans çok önemli, arayı açınca etkisi azalıyor.

Oyla 0
Benim saç diplerim çok zayıftı, 3. ayda fark ettim. Önce dökülme duruyor, sonra yeni çıkışlar geliyor. Süreci aceleye getirmemek en doğrusu.

Oyla 0
Bende ikinci aydan sonra fark etti. Saç telleri kalınlaşmaya başlayınca genel hacim artıyor. Yeni çıkışları görmek moral verici ama sabır şart.

Oyla 0
Geri
Üst Alt