Saç Serumları ve Yağları Birlikte Kullanmak Doğru mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Birgül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Birgül

Kayıtlı Üye
Saç bakımında serum ve yağ konusunu uzun süredir ayrı ayrı deniyorum ama son zamanlarda aklıma takılan şey ikisini birlikte kullanmanın doğru olup olmadığı. Bazı günler saçım çok kuru ve kabarık oluyor, sadece serum yetmiyor gibi hissediyorum. Yağ sürünce de bu sefer saç ağırlaşıyor. O yüzden ikisini bir arada ama dengeli kullanmak mümkün mü merak ediyorum.

İnternette farklı şeyler söyleniyor. Kimi “önce serum sonra yağ” diyor, kimi tam tersini savunuyor. Bazıları da ikisinin aynı rutinde kullanılmasının gereksiz olduğunu söylüyor. Saç tipine göre değiştiğini tahmin ediyorum ama bunu gerçekten deneyimleyenlerin yorumları benim için daha değerli.

Saçlarım ince telli ama uçları kuru. Bu yüzden yanlış bir uygulama yapıp saçımı daha da söndürmek istemiyorum. İkisini birlikte kullananlar gerçekten fayda görüyor mu, yoksa tek tek kullanmak mı daha mantıklı, bunu netleştirmek istiyorum.

Saç serumları ve saç yağlarını birlikte kullanmak gerçekten doğru mu, nasıl ve ne zaman uygulanmalı?

Ben serum ve yağı birlikte kullanıyorum ama aynı anda değil. Duş sonrası serumu uyguluyorum, saç kuruduktan sonra uçlara çok az yağ sürüyorum. Bu şekilde saç hem hafif kalıyor hem de uçlar daha yumuşak oluyor. Aynı anda sürünce bende ağır duruyordu.

Oyla 0
İkisini birlikte kullanmak mümkün ama miktar çok önemli. Ben ilk başta fazla kaçırdım ve saçım resmen yapışık gibi oldu. Şimdi serumu ana ürün olarak kullanıyorum, yağı ise haftada birkaç kez destek olarak ekliyorum. Bu şekilde daha dengeli sonuç alıyorum.

Oyla 0
Bence ince telli saçlarda aynı rutinde kullanmak riskli. Ben denedim ama saçım çabuk sönmeye başladı. Şimdi serum günlük, yağ ise sadece maske gibi kullandığım bir ürün. Birlikte değil, dönüşümlü kullanmak bana daha iyi geldi.

Oyla 0
Kalın telli ve kuru saçlarda ikisi birlikte çok işe yarıyor olabilir ama her saç tipi için uygun değil. Arkadaşımda çok güzel duruyor ama bende aynı etkiyi vermedi. Saç tipine göre karar vermek gerekiyor.

Oyla 0
Serum ve yağın amacı farklı. Serum daha çok koruma ve elektriklenme için, yağ ise besleme için. İkisini birlikte kullanmak mümkün ama doğru sırada ve doğru miktarda olursa. Aksi halde faydadan çok zarar verebiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt