Saç Serumu Saçı Besliyor mu Yoksa Sadece Görünümü mü Düzeltiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Esra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Esra

Kayıtlı Üye
Saç serumu kullandığımda saçım anında daha parlak, daha düzgün ve yumuşak görünüyor. Ama bu etki saç gerçekten beslendiği için mi oluyor, yoksa sadece yüzeysel bir kaplama mı yapılıyor, bunu ayırt edemiyorum. Yıkadıktan sonra bazen sanki hiçbir şey sürmemişim gibi hissettiğim de oluyor.

Beslenme deyince aklıma saçın içten güçlenmesi geliyor. Ama serumlar durulanmayan ürünler olduğu için saçın içine mi işliyor, yoksa sadece dışını mı sarıyor, emin değilim. Pazarlama dili de bu konuda kafamı karıştırıyor.

Gerçekten uzun süredir serum kullananların bu konudaki gözlemlerini merak ediyorum.

Saç serumları saçı gerçekten besliyor mu, yoksa sadece geçici olarak görünümü mü düzeltiyor?

Bence serumlar daha çok görünümü düzeltiyor ama bu kötü bir şey değil. Saç daha az sürtündüğü için zamanla daha az yıpranıyor. Bu da dolaylı bir beslenme gibi düşünülebilir.

Oyla 0
Saç ölü bir yapı olduğu için gerçek beslenme zor. Serum saçın etrafını kaplayarak koruyor. Ben bu koruyucu etkiyi faydalı buluyorum.

Oyla 0
Serum kullandığımda saçım daha az kırılıyor. Bu da saçın daha sağlıklı uzamasını sağlıyor. Yani beslemekten çok korumak diyebilirim.

Oyla 0
Bazı serumlar gerçekten daha yoğun içerikli. Onlarla saçım daha güçlü hissediliyor. Ama hepsi aynı değil, ürün seçimi çok önemli.

Oyla 0
Ben serumu tek başına değil, maske ve kremle birlikte kullandığımda daha kalıcı sonuç aldım. Serum tek başına değil ama rutinin parçası olunca işe yarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt