Saç Uçlarım İncelip Saydamlaşıyor, Bu Kırılma Belirtisi Mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hazal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hazal

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç uçlarıma baktığımda eskisi gibi dolgun durmadığını fark ediyorum. Uçlara doğru saç telleri inceliyor, hatta bazı yerlerde neredeyse saydam gibi görünüyor. Bu durum saçlarımı olduğundan çok daha yıpranmış ve bakımsız gösteriyor. Saçım uzuyor ama uçlara geldikçe güçsüzleşip yok oluyormuş gibi hissediyorum.

Uçlardan kestirdiğimde görüntü biraz düzeliyor ama kısa süre sonra aynı incelme tekrar başlıyor. Bu yüzden bunun sadece estetik bir sorun mu yoksa ciddi bir kırılma belirtisi mi olduğunu anlamaya çalışıyorum. Acaba saçlarım koparak mı kırılıyor, yoksa bu incelme saçın doğal yapısından mı kaynaklanıyor bilmiyorum.

Benim gibi saç uçları incelip saydamlaşan varsa, bunun nedenini ve nasıl durdurulabildiğini gerçekten merak ediyorum.

Saç uçlarının incelip saydamlaşması kırılmanın bir belirtisi mi, yaşayanlar nasıl başa çıktı?

Benim saç uçlarım da bir dönem çok incelmişti. Kuaförüm bunun kırılmanın ilerlemiş hali olduğunu söylemişti. Biraz kestirdikten sonra uç bakımına ağırlık verdim, zamanla daha geç incelmeye başladı.

Oyla 0
Bende bu durum fazla ısı kullanımından oldu. Düzleştiriciyi bıraktıktan sonra yeni uzayan saçlar daha kalın çıktı. Eski incelmiş kısımlar ise kesilmeden düzelmedi.

Oyla 0
Saç uçları inceliyorsa genelde saç artık dayanamıyor demekmiş. Ben bunu fark edince saçımı daha nazik kullanmaya başladım. Tarama, lastik, hepsi etkiliyor.

Oyla 0
Benim saçlarım ince telli olduğu için bu durum daha çabuk oluyor. Tamamen engelleyemedim ama düzenli kestirme ve bakım süreci yavaşlattı.

Oyla 0
Saydamlaşma bende ciddi yıpranma belirtisiydi. Bakımı sadeleştirip ısıyı azalttım. Yeni uzayan saçlar çok daha sağlıklı çıktı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt