Saç Uçlarım Sürekli Kuruyor Ama Diplerim Normal, Bu Nasıl Dengelenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Belkıs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Belkıs

Kayıtlı Üye
Saçlarımla ilgili en çok zorlandığım konulardan biri de bu dengesizlik. Saç diplerim gayet normal, ne aşırı yağlı ne de kuru ama uçlara geldikçe saçlarım resmen kuruyor. Uçlar sertleşiyor, matlaşıyor ve daha çabuk kırılmaya başlıyor. Bu da saçlarımın genel olarak bakımsız görünmesine neden oluyor.

Dipler normal olduğu için çok yoğun ürünler kullanmaya çekiniyorum. Ama uçlara yeterince bakım yapmadığımda da saçlarım iyice kuruyor. Şampuan seçimi, maske kullanımı, durulanmayan ürünler derken dengeyi bir türlü tutturamıyorum. Dipleri ağırlaştırmadan uçları beslemek gerçekten zor geliyor.

Bu durum özellikle saçlarım uzadıkça daha da belirginleşti. Kısa saçtayken bu kadar fark etmiyordum. Benim gibi dipleri normal ama uçları kuru olanlar bu dengeyi nasıl sağlıyor merak ediyorum.

Saç dipleri normalken uçları sürekli kuruyan bu durumu dengeleyebilen var mı, ne yaptınız?

Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Şampuanı sadece diplerime uygulamaya başladım, uçlara hiç sürmüyorum. Uçlar için ayrı ürün kullanınca denge biraz daha sağlandı.

Oyla 0
Maske kullanım şeklini değiştirmek bende fark yarattı. Eskiden her yere sürüyordum, şimdi sadece boylara ve uçlara uyguluyorum. Dipler ağırlaşmıyor, uçlar daha yumuşak oluyor.

Oyla 0
Durulanmayan krem bu denge için kurtarıcı oldu. Çok az miktarda sadece uçlara sürüyorum. Dipler etkilenmiyor ama uçlar gün içinde daha az kuruyor.

Oyla 0
Saçlarım uzadıkça uçlar daha fazla kurudu. Kuaförüm bunun normal olduğunu söyledi. Uçlara daha fazla bakım, diplere daha az ürün kullanmak gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Tam dengeyi kurmak zor ama alışkanlıkları değiştirince daha yönetilebilir oluyor. Dipleri temiz tutup uçları korumak gerekiyor. İkisine aynı bakımı yapmak işe yaramıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt