Saç Yağı Kullananlar Saç Diplerini Nasıl Koruyor?

Lale Güneş

Kayıtlı Üye
Saç yağı kullanmayı seviyorum ama en çok tedirgin olduğum konu saç dipleri. Çünkü saç diplerim çabuk yağlanan bir yapıya sahip ve yanlış bir uygulama yaparsam hem saçım sönüyor hem de daha çabuk kirleniyor. Bu yüzden yağı sadece uçlara sürmeye çalışıyorum ama bazen saç derimin de bakıma ihtiyacı varmış gibi hissediyorum.

Özellikle kuruluk, kaşıntı ya da mevsim geçişlerinde diplerde hassasiyet oluşuyor. O zamanlarda yağ sürmek iyi gelir mi yoksa durumu daha mı kötüleştirir emin olamıyorum. Bir yandan “dipten uzak tut” deniyor, bir yandan da “saç derisi beslenmeli” deniyor. Hangisi doğru, karar vermek zor.

Saç yağı kullananların dipleri nasıl koruduğunu, nelere dikkat ettiğini merak ediyorum.

Saç yağı kullanırken saç diplerini korumak için nelere dikkat ediyorsunuz?

Ben saç yağı sürerken diplerden kesinlikle uzak duruyorum. Sadece kulak hizasından aşağıya uyguluyorum. Diplerim yağlı olduğu için bu benim için en güvenli yöntem oldu. Diplere sürdüğümde saçım çok çabuk kirleniyordu.

Oyla 0
Diplerim kuru olduğu dönemlerde yağı maske gibi kullanıyorum ama mutlaka yıkama öncesi yapıyorum. Gece sürüp bekletmiyorum. Bu şekilde kaşıntı azalıyor ama saçım ağırlaşmıyor.

Oyla 0
Ben dipler için yağ yerine saç derisi serumları kullanıyorum. Yağlar bana ağır geldi. Serumlarla daha kontrollü bakım yapabiliyorum.

Oyla 0
Saç diplerine çok az miktarda, parmak uçlarıyla masaj yaparak uyguluyorum ama bunu ayda bir gibi nadir yapıyorum. Sürekli olunca sorun çıkıyor.

Oyla 0
Dipler hassassa yağ seçimi çok önemli. Hafif yağlar daha güvenli. Ama yine de günlük hayatta dipten yağ kullanmayı tercih etmiyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt