Saçımı Boyarken Yüzüme Bulaştı, Nasıl Çıkarabilirim?

Yaren Akkuş

Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar,

2 gün önce evde saç boyası yaptım. Rengi çok beğendim ama en baştan biraz dikkatsiz davrandım sanırım, çünkü saç boyası alnıma, şakaklarıma ve kulak kenarlarıma bulaştı. O anda fark edince hemen ıslak mendille silmeye çalıştım ama yine de kahverengi lekeler kaldı. Hatta yüzümü defalarca yıkamama rağmen tam olarak çıkmadı. Şu an aynaya baktığımda saç rengim güzel ama yüzümün kenarındaki izler hiç hoş durmuyor.

Normalde saç bakımı konusunda dikkatliyim; yağlarla bakım yapar, haftada bir maske uygularım. Fakat bu tarz kazalarda ne yapmam gerektiğini tam olarak bilmiyorum. İnternetten araştırınca kimisi limon suyu ya da karbonatlı su öneriyor, kimisi ise makyaj temizleyiciyle çıkacağını söylüyor. Ama cildim hassas olduğu için her yöntemi denemeye çekiniyorum. Yanlış bir şey yapıp cildimi tahriş etmek istemiyorum.

Bir yandan da genel güzellik ve bakım rutinimde hep doğal ürünlere yöneliyorum. Saç bakımı kadar cilt sağlığına da önem vermek gerektiğini biliyorum. Çünkü saçlarımız ne kadar güzel olursa olsun, cildimizde boya lekeleri kalınca o estetik görünüm bozuluyor.

Benim için saç sadece dış görünüş değil, aynı zamanda özgüven meselesi. Bu yüzden böyle ufak tefek kazalarda işe yarayan doğal ve güvenli yöntemleri öğrenmek istiyorum.

👉 Siz böyle durumlarda yüzünüze bulaşan saç boyasını çıkarmak için hangi yöntemi kullanıyorsunuz?

Aynısı bana da olmuştu canım, özellikle alnımın kenarına bulaşan koyu kahverengi boya günlerce çıkmamıştı. Ben pamuğa biraz makyaj temizleme sütü döküp nazikçe ovaladım, gerçekten işe yaradı. Cildim hassas olduğu için yanma yapmadı, hatta yumuşacık yaptı. Benim tavsiyem kesinlikle sert şeylerle ovma, tahriş olursa daha kötü görünüyor.

Oyla 0
Benim en çok kullandığım yöntem zeytinyağı. Boya bulaştığında hemen biraz pamuğa zeytinyağı döküyorum, birkaç dakika bekletip yavaşça siliyorum. Hem lekeyi çıkarıyor hem de cildi besliyor. Hatta saç çizgisine sürünce saç derisine de bakım gibi oluyor. Eğer cildin çok hassassa, limon suyu ya da karbonat biraz yakabilir, o yüzden önce doğal yağları denemeni öneririm.

Oyla 0
Ben de saçımı boyarken sürekli kulak kenarlarını simsiyah yapıyorum 😅 Kuaför arkadaşım, bebek yağı ya da zeytinyağıyla pamuğu ıslatıp hafif masaj yapmamı söylemişti. Gerçekten çok kolay çıkıyor, hem de cildi kurutmuyor. Bir de boyamadan önce saç diplerine ince bir tabaka nemlendirici krem sürersen boya cildine yapışmıyor, çok pratik oluyor.

Oyla 0

Oyla 0
Geri
Üst Alt