Saçımı Boyattıktan Sonra Dokusu Neden Tamamen Değişti?

Bilge Şenses

Kayıtlı Üye
Saçımı boyatmadan önce dokusunu çok iyi tanıyordum. Nasıl kuruyacağını, hangi ürüne nasıl tepki vereceğini az çok bilirdim. Ama boyattıktan sonra sanki başka birinin saçı olmuş gibi hissetmeye başladım. Daha sert, daha pütürlü ve kontrol etmesi zor bir hale geldi. Aynı saç ama dokusu tamamen farklı.

En garip tarafı şu: Saçım kopmuyor, aşırı dökülmüyor ama dokununca sağlıksız hissi veriyor. Parmaklarım saçımda eskisi gibi rahat gezmiyor. Bu durum beni hem şaşırttı hem de biraz endişelendirdi. Çünkü boya sadece rengi değiştirir sanıyordum, dokuyu bu kadar etkileyeceğini düşünmemiştim.

Bakım yapıyorum ama eski hissi yakalayamıyorum. O yüzden “acaba bu kalıcı mı” sorusu kafama takıldı. Saç dokusu gerçekten boyadan sonra tamamen değişebilir mi, yoksa doğru bakımla eski haline yaklaşmak mümkün mü, bunu merak ediyorum.

Saç boyası saçın dokusunu neden bu kadar belirgin şekilde değiştiriyor ve bu durum geri döndürülebilir mi?

Bence bu çok yaygın ama pek konuşulmuyor. Boya saç telinin dış katmanını değiştiriyor. Ben bunu kabullenince bakımımı “eski hale döndürme” değil “yeni dokuya uyum” şeklinde yapmaya başladım.

Oyla 0
Boya sonrası saçın su tutma şekli değişiyor. Ben saçımı daha uzun süre nemli tutacak ürünlere geçince dokunun biraz yumuşadığını fark ettim.

Oyla 0
Benim saçımda protein fazlalığı bu hissi yaptı. Sürekli onarıcı ürün kullandıkça saçım daha sert oldu. Bir süre sadeleştirince dokusu rahatladı.

Oyla 0
Dokunun değişmesi moral bozucu ama tamamen kalıcı değil. Ben birkaç ay içinde saçımın daha esnek hale geldiğini gördüm. Sabır gerekiyor.

Oyla 0
Ben saçımı “bozuldu” diye düşünmek yerine “başka bir yapıya geçti” diye kabul ettim. Bakımı buna göre ayarlayınca dokuyla barışmam kolaylaştı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt