Saçımı Değiştirince Yüzümün İfadesi Neden Tamamen Değişiyor?

Mira Sezer

Kayıtlı Üye
Saçımı her değiştirdiğimde fark ettiğim ama hâlâ tam anlamlandıramadığım bir şey var: Yüz ifadem sanki bambaşka birine dönüşüyor. Aynı ben, aynı mimikler ama saç farklı olunca aynadaki kişi değişmiş gibi duruyor. Bazen daha sert, bazen daha yorgun, bazen de olduğumdan daha ciddi görünüyorum.

Aslında saçımı değiştirme sebebim kendimi daha iyi hissetmekti ama bu etki tam tersi olunca insan ister istemez durup düşünüyor. Saç modelinin bu kadar güçlü bir etkisi olabileceğini tahmin etmemiştim. Çevremdekiler “farklı olmuş” diyor ama bu fark her zaman iyi hissettirmiyor.

Sorunun yüzümde mi yoksa saçın yüzümü nasıl çerçevelediğinde mi olduğunu anlamaya çalışıyorum. Çünkü bazı saçlarda ifadem yumuşakken, bazılarında çok sertleşiyor. Bu farkın nedenini bilmek istiyorum ki bir daha aynı hayal kırıklığını yaşamayayım.

Saç değişiminin yüz ifadesini bu kadar etkilemesinin temel nedeni nedir ve bu etki kontrol edilebilir mi?

Saç aslında yüzün çerçevesi gibi. Çerçeve değişince içindeki resim de farklı algılanıyor. Ben bunu fark ettikten sonra saçımı yüzümü yumuşatacak şekilde kullanmaya başladım.

Oyla 0
Saç aslında yüzün çerçevesi gibi. Çerçeve değişince içindeki resim de farklı algılanıyor. Ben bunu fark ettikten sonra saçımı yüzümü yumuşatacak şekilde kullanmaya başladım.

Oyla 0
Kuaförüm saçın ifade verdiğini söyledi. Yüz hatlarımı yumuşatacak çizgiler ekledik ve bu “yabancı” his ortadan kalktı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt