Saçımı Her Gün Yıkıyorum, Hangi Şampuan Daha Az Zarar Verir?

Hale Aydın

Kayıtlı Üye
Saçlarım çabuk yağlanıyor ve her gün yıkamazsam kendimi rahatsız hissediyorum. Ama her yıkamada saçlarım biraz daha kuru, biraz daha cansız oluyor. “Her gün yıkamaya uygun” yazan şampuanları aldım, yine de saç uçlarım çatallaştı. Yağlanma azalmıyor, üstüne yıpranma ekleniyor.

“Yıkama sıklığını azalt” diyen çok ama işin gerçeği herkesin saçı aynı değil. Ben yıkamazsam saçım sönüyor, özgüvenim bile düşüyor. O yüzden çözüm arıyorum. Günlük yıkamada saç derisini yormayan ama temizleyen bir şey olmalı. Sert temizleyen şampuanlar ilk gün iyi ama sonrasında saç adeta isyan ediyor.

Kadınlara özel, daha nazik formüller var deniyor ama hangisi gerçekten işe yarıyor bilmiyorum. Denemekten yoruldum ama pes de etmek istemiyorum. Saçımı temiz tutarken aynı zamanda korumak istiyorum.

Saçını her gün yıkamak zorunda olan biri için en az zarar veren şampuan hangisi?

Her gün yıkayan biri olarak seni çok iyi anlıyorum. Ben sülfatsız, köpürmesi az olan şampuanlara geçtim. İlk hafta garip geliyor ama sonra saç derisi dengeleniyor. Kadınlara özel Daily seriler gerçekten daha nazik.

Ben yağlı saçlıyım ve her gün yıkıyorum. Dove’un hassas saç derisi serisi bende işe yaradı. Sert temizlik yapmadığı için saçım kuruyup kopmuyor. Günlük yıkama için içerik çok önemli.

Günlük yıkamada mesele “derin temizlik” değil. Ben Bioxcin’in günlük kullanım şampuanını kullanıyorum, saç derim rahatladı. Ayrıca sıcak suyu bıraktım, büyük fark etti. Küçük detaylar gerçekten işe yarıyor.

Her gün yıkamak kötü değil ama yanlış ürünle kötü oluyor. Şampuan kadar saç kremi de önemli. Uçlara krem sürmezsen her gün yıkama yıpratıyor.

Saç derin yağlı ama uçlarım kuruysa ikisini ayrı düşünmek gerektiğini öğrendim. Nazik şampuan + sadece uçlara bakım çok işime yaradı.

Geri
Üst Alt