Saçımı Kestirmeden Önce Bilmem Gereken Şeyler Neler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berna

Kayıtlı Üye
Saçımı kestirmeyi düşünüyorum ama açıkçası biraz tedirginim. Daha önce birkaç kez “bu sefer kesin istediğim gibi olacak” deyip kuaförden hayal kırıklığıyla çıktığım için bu kararsızlık çok tanıdık geliyor. Modeli beğeniyorum, anlatıyorum, hatta fotoğraf bile gösteriyorum ama sonuç çoğu zaman kafamdakiyle örtüşmüyor.

Aslında sorun sadece kesimin kötü olması da değil. Bazen kesim güzel oluyor ama bana yakışmıyor ya da evde aynı şekilde kullanamıyorum. Kuaförde fönlü haliyle güzel duran saç, eve gelince bambaşka oluyor. Bu sefer aynı döngüyü yaşamak istemiyorum. O yüzden “önceden neyi bilseydim keşke” diye düşünüyorum.

Saç tipim çok düz değil, hafif dalgalı. İnce telli olduğu için de yanlış bir kesim hemen sönük gösteriyor. Kısaltmak istiyorum ama fazla risk almak da istemiyorum. Bir yandan değişiklik istiyorum, bir yandan da pişman olmaktan korkuyorum. Ne sorulmalı, ne özellikle söylenmeli, nereye dikkat edilmeli gerçekten kafam karışık.

Saç kestirmeden önce hayal kırıklığı yaşamamak için mutlaka bilinmesi ve konuşulması gereken en önemli noktalar neler?

Bence en önemli şey saçının günlük halini kuaföre doğru anlatmak. Ben eskiden hep fönlü halini düşünerek konuşuyordum ama evde saçımı nasıl kullandığımı anlatmıyordum. Dalgalı mı kullanıyorum, düz mü, üşeniyor muyum… Bunları söyleyince kesimler daha uyumlu oldu.

Oyla 0
Fotoğraf göstermek iyi ama birebir aynı olacak beklentisine girmemek lazım. Çünkü herkesin saç yapısı farklı. Ben artık fotoğrafı “ilham” olarak gösteriyorum, birebir istemiyorum. Kuaförle bunu netleştirmek çok fark ediyor.

Oyla 0
Benim için kritik nokta bakım ve şekil verme kısmı. Kuaförde “bunu evde nasıl kullanacağım” diye mutlaka soruyorum. Eğer cevap karmaşıksa o kesim bana uygun değildir diye düşünüyorum.

Oyla 0
Saçını ne kadar sürede kestirdiğin de önemli. Ben sık sık kestirmediğim için çok radikal değişiklikler bana iyi gelmiyor. Küçük adımlarla ilerlemek daha güvenli oluyor.

Oyla 0
Kuaförüm bana “saç kesimi bir iş birliği” demişti. Ne istediğimi net söyleyip, ne istemediğimi özellikle vurguladım. Ayrıca evde şekil vermek istemediğimi söyledim. İlk defa gerçekten memnun çıktım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt