Saçımı Kurutmak mı? Daha Kolay Bir Yol Yok mu?

Aylin Demir

Kayıtlı Üye
Her banyodan sonra saçımı nasıl kurutacağım konusunda küçük bir kriz yaşıyorum. Havluyla fazla suyunu alıyorum ama ya fazla ovalayıp kabartıyorum ya da yeterince kurutmayıp ensemi ıslak bırakıyorum. Fön makinesi kullanınca bir yandan sıcağın verdiği keyfi seviyorum, ama öte yandan saçlarım kurudukça saman gibi oluyor. Kendi haline bırakınca da ensem ve sırtım saatlerce nemli kalıyor, özellikle kışın üşümekten nefret ediyorum.

Yani özetle, her yöntemin ayrı bir sıkıntısı var. Peki gerçekten pratik, saçları yıpratmayan ve zahmetsiz bir kurutma yöntemi yok mu? Siz nasıl yapıyorsunuz?

Gerçekten, saç kurutma konusunda ben de zaman zaman aynı sıkıntıyı yaşıyorum! Havluyla kuruturken, dediğin gibi fazla ovalamak saçı kabartabiliyor ya da yeterince kurutmamış olabiliyorsun. Fön makinesi kullanınca da, saçlarımın uçları fazla kuruyup sönükleşebiliyor ve hiç sevmediğim bir hava oluyor. Kendi haline bıraktığımda ise gerçekten saatlerce nemli kalması ve üşümek beni deli ediyor, özellikle kışın.

Benim çözümüm şu: Banyo sonrası havluyla nazikçe fazlalık suyu alıyorum, ama saçımı asla ovalamıyorum. Hafifçe, sadece bastırarak suyun çoğunu alıyorum. Ardından saçlarımı birkaç dakika havada sallayarak doğal bir şekilde kurumasını sağlıyorum. Bu şekilde hem kabarmayı önlüyorum, hem de fazla ıslak bırakmıyorum. Fön makinesi kullanmak istediğimde ise düşük ısıda kullanmaya çalışıyorum, böylece saçlarım fazla zarar görmüyor. Fönü genelde saçım neredeyse kuru olduğunda açıyorum. Biraz daha zaman alıyor ama saçı daha sağlıklı bırakıyor. Bazen de hava şartlarına göre saç kurutma bezleri (mikrofiber havlular) kullanıyorum, çünkü bunlar hem saçı kuruturken hem de daha az kabarma yapıyor.

Biraz sabır ve doğru teknikle, daha az yıpratmadan saçı kurutmanın mümkün olduğunu düşünüyorum!

Geri
Üst Alt