Saçımı UZATAMIYORUM! Kırılma ve İncelmeye Karşı Ne İşe Yaradı?

Melodi Akyol

Kayıtlı Üye
Merhaba herkese :(

Uzun zamandır saçlarımı uzatmak istiyorum ama ne zaman biraz uzasa uçları hemen incelmeye ve kırılmaya başlıyor. Sanki saçlarım belli bir noktadan sonra daha fazla dayanamayacakmış gibi kopuyor. Krem, maske, yağ derken birçok şey denedim ama yine de istediğim sağlıklı görüntüye ulaşamadım. Uçlardaki cansızlık o kadar belirgin ki uzuyormuş gibi görünse bile aslında kısalıyormuş gibi hissediyorum.

Bu yüzden artık nerede hata yaptığımı merak ediyorum. Isı, yanlış bakım, beslenme, su tüketimi… Hepsi bir noktada etkiliyor olabilir. Birkaç kez kuaförüm “bakımını artır uzar” dedi ama hangi bakımın gerçekten işe yaradığını anlamak kolay değil. Saçlarımın sağlıklı uzamasını gerçekten çok istiyorum ve doğru yöntemi bulmak istiyorum.

Saç uzatırken kırılma ve incelmeyi azaltmak için sizde işe yarayan yöntem ne oldu?

Benim saçlarım da uzamıyordu çünkü sürekli ısıyla şekillendiriyordum. Isıyı azaltıp haftada bir nem maskesi yapınca uçların incelmesi azalmaya başladı. İki ay sonunda hem daha dolgun hem daha uzun görünmeye başladı.

Oyla 0
Bende en etkili olan şey düzenli uç kestirmek ve keratin içeren hafif bir bakım ürünü kullanmak oldu. Saç kırıkları azaldıkça uzama hızı daha belirgin hale geliyor. Ürünü doğru seçmek ve ısıyı azaltmak çok fark ettiriyor.

Oyla 0
Saçlarım sürekli kırılıyordu ve nedeni protein eksikliğiymiş. Haftada bir protein maskesi ekleyince hem dayanıklılığı arttı hem de kırılma azaldı. Uzamıyormuş gibi duran saçlar zamanla toparlandı. Belki sende de denge sorunludur.

Oyla 0
Benim çözümüm tamamen beslenme düzenini değiştirmek oldu. Omega-3 ve bol su tüketimi saç tellerimi kalınlaştırdı. Dıştan bakım yapıyordum ama asıl etki içeriden gelmiş. Bir ay sonra bile fark ediyor.

Oyla 0
Her gün saçımı topluyordum ve bu bile kırılmayı artırmış. Daha gevşek tokalar kullanmaya başladım ve gece ipek bir scrunchie tercih ettim. Küçük detaylar bile uçlardaki yıpranmayı ciddi şekilde azaltıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt