Saçımı Yakan Kuaföre Dava Açabilir miyim?

Hülya Bingöl

Kayıtlı Üye
Bu yaşıma kadar kendime yaptığım en büyük yanlış, tanıyıp bilmediğim bir kuaföre saçlarımı teslim etmek olmuştur. Gözbebeğim gibi baktığım ve tek teline zarar gelse dert ettiğim saçlarımı boyaması için bir kuaföre teslim ettim. Ortalama 2-3 saat süren saç boyama işlemi sonrası, saçlarımın yandığını anladım ama bana yanmadığını söylediler. Ödemeyi yaptım ve eve gittim. Aradan 2 gün geçtiğinde saçlarım saman gibi olunca anladım ki saçlarımın yarısı yanmış. Kuaförü aradım ve bana, "Gelin, kontrol edip size dipten uca bakım yapalım. Böylelikle yaşadığınız olumsuz deneyimi telafi ederiz," dediler.

Neyse, ben de etkili bir bakım yapıp bu durumdan beni kurtaracaklarını düşündüm ve kuaförün yolunu tuttum. Ancak bakım sonrasında saçlarım daha da cansızlaştı ve kopmaya başladılar. Resmen paramla rezil oldum ama bu yaşattıkları kötü deneyimi kabullenmek istemiyorlar. Bende araştırdım ve yasal yollardan hakkımı arayıp dava açmayı düşünüyorum. Geçmişte benzer durumları yaşayanlar ve dava açanların çoğu mahkeme kararıyla haklı bulunmuş ve boyama yapan kuaförlere ceza kesilmiş. Benim gibi kimsenin canı yanmasın diye saçlarımı boyattığım kuaföre dava açacağım. Yarın ilk işim, avukatımla konuyu gündeme taşımak olacak. Daha önceden kuaföründen aldığı hizmetlerden memnun kalmayıp dava sürecini başlatanlar oldu mu?

Bence hiç aksini bile düşünme, git davanı aç ve o da kendi haline ağlasın. Sonuçta bizi tamamlayan en güzel aksesuarlarımız saçlarımızdır. Ancak bazıları işi bilmese de biliyormuş gibi davranıp o kadar para alıyorlar. Sonuçta helal paranla hizmet alıyorsun, o da sana helalinden en iyi şekilde hizmet vermeli. Ben olsam hiç vicdan yapmaz, sabah soluğu avukatın yanında alırdım.

İnan, bence bu soruyu açarak bile zaman kaybetmişsin. Bence yarın direk yasal süreç için start tuşuna bas. Avukat zaten onunla her türlü uğraşacaktır. Sonuçta ortada kusurlu bir işlem var ve bir de arsız bir şekilde yaşattığını kabullenmemiş.

Geçen yıl aynısına benzer bir olay benim başıma geldi. Avukatım dava iki yıl kadar sürer deyince açıkçası uğraşmak istememiştim. Ama şükür olsun, ben senin anlattığın kadar çok saç kaybı yaşamadım. Ancak senin durumun daha ciddi olduğundan, bence de hakkını aramalısın. Bugün sana, yarın bana; bu şekilde hizmet verenlerin piyasadan silinmesi ya da onlara iyi bir ders verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Dava açmak herkesin hakkıdır ve eğer davanda haklı olacağını düşünüyorsan hiç tereddüt etmeden gerekli mercilere başvurarak hakkını aramalısın. Ek olarak, ben son 10 yıldır kuaförümü değiştirmiyorum. Kim ne derse desin, şehir dışında bile olsa onun önereceği yerlerden hizmet alıyorum. Kendisi tatile gittiğinde bile müşterilerini emin ellere teslim ediyor. Ama senin kuaför biraz bu konuda bencil çıktığı için hayal kırıklığı yaşamışsın. Umarım tekrarını yaşamazsın.

Geri
Üst Alt