Saçları Dik Duran Erkekler Hangi Saç Modelini Tercih Etmeli?

Ali Tekin

Kayıtlı Üye
Saçlarımın en büyük özelliği –ya da sorunu– ne yaparsam yapayım dik durması. Duştan çıktıktan sonra bile saç kurur kurumaz yukarı doğru kalkıyor. Şekil vermeden dışarı çıkmak imkânsız gibi bir şey. Bu yüzden saç kesimi benim için ekstra önemli; yanlış bir kesimde saç resmen kendi başına hareket ediyor.

Kısa kestirdiğimde saçlar fırça gibi oluyor. Uzattığımda ise bu sefer kontrol zorlaşıyor ve şekil vermek daha çok zaman alıyor. Bazı modeller kuaförde fönle güzel duruyor ama evde aynı sonucu yakalamak mümkün olmuyor. Bu da “saçım mı zor, yoksa yanlış modeli mi seçiyorum” sorusunu aklıma getiriyor.

Saçı dik duran biri olarak her trend bana uymuyor. Özellikle çok kısa ve net hatlı kesimler saçın sertliğini daha da vurguluyor. Ben daha yumuşak duran, saçın dikliğini avantaja çeviren bir model arıyorum. Her sabah dakikalarca uğraşmak istemiyorum ama tamamen kontrolsüz de durmasın istiyorum.

Bu saç tipini yaşayanların hangi kesimlerle daha rahat ettiğini, hangilerinden özellikle kaçındığını bilmek benim için çok yol gösterici olur.

Saçları dik duran erkekler hangi saç modellerini tercih etmeli, bu saç yapısı nasıl avantaja çevrilir?

Saçı çok kısa kestirmek bende felaket oldu. Üstü biraz daha uzun bıraktığımda saçın dikliği daha yumuşak duruyor. Orta uzunluk en mantıklısı.

Oyla 0
Katlı kesimler çok işe yarıyor. Tek boy kesilince saç daha sert duruyor. Kat olunca saç kendi kendine daha iyi oturuyor.

Oyla 0
Yanları aşırı kısa kestirmemek lazım. Yanlar biraz dolu kalınca saç daha dengeli duruyor, üstteki diklik göze batmıyor.

Oyla 0
Ürün seçimi de önemli. Sert wax saçımı daha da dikleştiriyor. Daha yumuşak krem veya hafif wax ile saç daha kontrollü duruyor.

Oyla 0
Saçı dik duran erkekler için en iyi çözüm; orta uzunlukta, katlı ve yumuşak geçişli kesimler. Çok kısa ve sert modeller saçın dikliğini daha da vurguluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt