Saçları Geriye Doğru Taranan Erkekler Hangi Saç Modelini Yaptırmalı?

Alin Öztürk

Kayıtlı Üye
Saçımı uzun zamandır geriye doğru tarıyorum ama son zamanlarda bunun her kesimde aynı sonucu vermediğini fark ettim. Kuaförden çıktığımda saç geriye doğru çok iyi duruyor ama birkaç gün sonra ya sönüyor ya da dağınık bir görüntü oluşuyor. Bu da beni “acaba yanlış saç modelini mi kullanıyorum” diye düşündürüyor.

Geriye taranan saç modelleri dışarıdan bakınca klasik ve karizmatik duruyor ama pratikte bazı detaylar çok belirleyici. Saçın kalınlığı, uzama yönü ve alın açıklığı bu tarzda daha da ön plana çıkıyor. Özellikle saç yeterince dolgun değilse ya da kesim doğru değilse, saç geriye tarandığında seyrek görünüm artabiliyor.

Bir de bakım ve şekil verme meselesi var. Pomad mı, wax mı, krem mi kullanılması gerektiği bile modele göre değişiyor. Yanlar çok kısa olunca üst fazla baskın duruyor, yanlar uzun olunca da saç ağırlaşıyor. Bu dengeyi tutturmak gerçekten zor.

Benim istediğim şey; geriye tarandığında gün boyu formunu koruyan, çok yapay durmayan ama düzenli görünen bir saç modeli. Her sabah yeniden şekil vermek zorunda kalmadan bu stili taşımak istiyorum.

Saçını geriye doğru tarayan erkekler hangi saç modellerini tercih etmeli, bu tarz kime daha çok yakışır?

Ben klasik slick back kullanıyorum ama yanları aşırı kısa kestirmiyorum. Yanlar biraz dolu kalınca saç daha dengeli duruyor ve geriye taramak daha kolay oluyor.

Oyla 0
İnce telli saçta geriye tarama zor. Ben üstü çok uzatmadan, hafif dokulu kesimler kullandım. Pomad yerine daha hafif ürünlerle daha doğal durdu.

Oyla 0
Alın açıklığı varsa tamamen geriye taramak riskli. Ben önleri hafif yana doğru bırakınca daha dengeli bir görüntü elde ettim.

Oyla 0
Geriye taranan saç modelleri; saç yapısı güçlü, alın çizgisi çok geride olmayan erkeklere daha çok yakışıyor. Doğru kesim ve hafif ürünlerle bu stil çok daha kalıcı oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt