Saçları İncelen Erkekler İçin Maske Önerisi

Hakkı Demir

Kayıtlı Üye
Saçlarım eskisi gibi kalın telli değil, bunu artık net şekilde hissediyorum. Özellikle tepe ve ön kısımlarda saç hem seyrek duruyor hem de dokusu zayıflamış gibi. Şampuanı değiştirdim, yıkama sıklığını ayarladım ama saçın genel hali yine ince ve güçsüz duruyor. Bu yüzden saç maskesi konusu kafama takılmaya başladı ama yanlış bir şey kullanıp daha da sönük hale getirmekten çekiniyorum.

Piyasadaki maskelerin çoğu “onarıcı”, “besleyici” gibi iddialarla geliyor ama ince telli saç için gerçekten uygun mu emin olamıyorum. Bazı ürünler saçı yumuşatıyor ama aynı zamanda ağırlaştırıyor, bu da ince saçta daha seyrek bir görüntü yaratıyor. Benim aradığım şey hacim değil belki ama en azından saçı güçsüz göstermeyen bir bakım.

Evde yapılan doğal kürleri önerenler de var ama onlara da çok güvenemiyorum. “İnce saça maske gerekmez” diyen de var, “doğru ürünle fark eder” diyen de. Denemeden anlamak zor ama herkesin saç yapısı da farklı olunca insan tereddüt ediyor.

İnce telli saçta maske kullanımı gerçekten işe yarıyor mu, yoksa daha mı kötü gösteriyor karar veremiyorum.

Saçları incelen erkekler hangi maskelerle daha iyi sonuç aldıklarını düşünüyor?

Benim saçım da ince telli. Yoğun maskeler bende işe yaramadı, saç sönük durdu. Daha hafif yapılı, krem gibi olanları tercih ediyorum. Ayda 1-2 kez kullanınca saç daha sağlıklı hissediliyor. Urban markasının saç maskelerini kullan derim.

İnce saçta maske şart değil ama doğru ürünü bulunca fark oluyor. Ben protein ağırlıklı olmayan bir maske kullanıyorum. Saçı yumuşatıyor ama ağırlık yapmıyor, önemli nokta bu.

Evde yapılan yağlı kürler ince saçta bence riskli. Denedim, saçım daha çabuk yağlandı. Sonra hazır ama hafif bir maske kullandım, daha kontrollü oldu.

Ben maskeyi dipten değil, sadece uçlara uyguluyorum. Böyle yapınca sönme olmuyor. İnce saçta kullanım şekli de en az ürün kadar önemli.

Maske mucize değil ama saçın koparak dökülmesini biraz azalttı gibi hissettim. İnce telli saçta beklentiyi düşük tutup destek gibi görmek lazım.

Geri
Üst Alt