Saçları Parlatan Bir Bakım Öneriniz Var Mı?

Zeynep Acar

Kayıtlı Üye
Saçlarımın son zamanlarda biraz mat göründüğünü fark etmeye başladım. Özellikle duştan sonra bile eskisi kadar parlak durmuyor. Saçlarım temiz olsa bile bazen sanki cansız gibi görünüyor ve bu durum beni biraz rahatsız ediyor.

Saç kremi kullanıyorum ama tek başına çok büyük bir fark yaratmıyor gibi geliyor. Özellikle saç uçları biraz kuru olduğu için parlaklık da kayboluyor gibi hissediyorum. Saç bakım yağları kullanan çok kişi var ama saçımı ağırlaştırmasından biraz çekiniyorum açıkçası.

Evde yapılabilecek küçük bakımlar ya da kullandığınız ürünler varsa merak ediyorum. Saçımın yağlı görünmesini istemiyorum ama daha canlı ve parlak görünse gerçekten yeterli olur.

Belki de küçük bir bakım rutiniyle saçın görünümü değişebilir diye düşünüyorum ama nereden başlamak gerektiğinden emin olamadım.

Saçların daha parlak ve canlı görünmesi için siz hangi bakımları yapıyorsunuz?

Saçın parlak görünmesi için nem çok önemli oluyor. Saç çok kuruduğunda parlaklık da gidiyor. Ben haftada bir saç maskesi yapmaya başladıktan sonra saçımın daha parlak durduğunu fark ettim. Özellikle maskeyi biraz bekletince saç daha yumuşak oluyor.

Oyla 0
Ben duştan sonra saç uçlarına çok az Elseve Mucizevi Yağ sürüyorum. Gerçekten çok az kullanınca saç ağırlaşmıyor ama daha parlak ve bakımlı duruyor. Fazla sürünce saç hemen yağlı görünüyor o yüzden miktarı önemli.

Oyla 0
Saçı çok sıcak suyla yıkamak da parlaklığı azaltabiliyor. Ben bir süredir saçımı daha ılık suyla yıkıyorum ve en son durulamada biraz daha serin su kullanıyorum. Saçımın daha canlı göründüğünü fark ettim.

Oyla 0
Benim saçım mat göründüğünde genelde saç uçlarına argan yağı sürüyorum. Duştan sonra çok az uyguluyorum. Saç uçları daha yumuşak olunca saçın genel görünümü de daha parlak oluyor.

Oyla 0
Saçın mat görünmesinde bazen saçın çok sert taranması da etkili olabiliyor. Saçı nazik taramak ve geniş dişli tarak kullanmak saçın daha sağlıklı görünmesine yardımcı oluyor. Küçük bir detay ama gerçekten fark ediyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt