Saçları Yumuşatmak İçin Hangi Ürünler Kullanılmalı?

İlayda

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır saçlarımın sert ve kuru görünümünden şikayetçiyim. Pek çok şampuan, saç kremi ve bakım yağı denememe rağmen istediğim kalıcı yumuşaklığı elde edemedim. Bazı ürünler kısa süreli sonuç veriyor ama birkaç yıkamadan sonra saç eski haline dönüyor. Bu nedenle gerçekten saçları yumuşatan ürünler hangileri, merak ediyorum.

Araştırmalarıma göre keratin içerikli saç ürünleri, argan yağı, hindistancevizi yağı ve jojoba yağı oldukça öne çıkıyor. Özellikle nem dengesini sağlayan şampuanlar, saçın doğal yapısını koruyarak daha parlak ve ipeksi bir görünüm kazandırabiliyormuş. Fakat piyasada çok fazla seçenek olduğu için seçim yapmak zor oluyor.

Benim hedefim; saçlarımın kolay taranabilir, kırılmalara karşı daha güçlü ve dokunduğumda yumuşacık hissettirmesi. Sizce bu noktada doğal yağlar mı daha etkili olur yoksa profesyonel bakım ürünleri mi daha başarılı?

Sizlerin tecrübelerini duymak çok faydalı olacaktır. Uzun süreli kullandığınız ve memnun kaldığınız ürünleri paylaşırsanız sevinirim.

Benim saçlarım çok sertti ama keratin şampuan + saç maskesi kombinasyonu gerçekten işe yaradı. Keratin saç tellerini besliyor ve nemi hapsediyor. Düzenli kullandığımda saçlarım çok daha yumuşak ve parlak hale geldi. Özellikle elektriklenme azaldı. Tavsiyem birkaç hafta sabırla kullanman çünkü ilk yıkamada mucize beklememek lazım. Uzun vadede en iyi sonucu veren ürünlerden biri keratinli setler oluyor.

Oyla 0
Ben doğal yöntemlerden yanayım. Özellikle hindistancevizi yağı saçları yumuşatma konusunda efsane. Haftada iki kez maske yapıyorum, bazen sadece uçlarına sürüp bekletiyorum. Duştan sonra saçlar çok kolay taranıyor ve ipeksi bir his bırakıyor. Ayrıca saç uçlarındaki kırıkları toparlamada da etkili oluyor. Tek dikkat etmen gereken, kaliteli ve saf yağ almak. Sentetik ürünler aynı etkiyi vermiyor.

Oyla 0
Bence argan yağı serumu denemelisin. Ben uzun süredir kullanıyorum ve saçlarımda ciddi bir fark yarattı. Özellikle duş sonrası birkaç damla nemli saça sürünce inanılmaz bir yumuşaklık oluyor. Ayrıca saçın kabarmasını önlüyor. Benim gibi ince telli saçlarda da işe yarıyor çünkü ağırlaştırmadan nem sağlıyor. Düzenli kullanımda saçın çok daha sağlıklı görünüyor.

Oyla 0
Benim tercihim jojoba yağı içeren saç kremi oldu. Daha önce birçok marka denedim ama en çok bu içerikli ürün fark ettirdi. Saçlarımı tararken hiç zorlanmıyorum, üstelik doğal parlaklık da sağlıyor. Özellikle kuru saç derisi olanlar için birebir. Hem nemlendiriyor hem de saç tellerini yumuşatıyor. Eğer doğal yağlarla birlikte bir saç kremi kullanırsan çok daha etkili olur.

Oyla 0
Geri
Üst Alt