Saçlarımın Uçları Bir Anda Daha Sertleşti, Ne Değiştiğini Anlayamıyorum — Yaşayan Var mı?

Nesrin Tekinoğlu

Kayıtlı Üye
Bugün saçlarımı tararken uçların normalden çok daha sert olduğunu fark ettim ve açıkçası şaşırdım. Ne ısı kullandım ne ürün değiştirdim ama dokusu bir anda değişmiş gibi. Normalde yumuşak ve kolay taranan uçlar, sanki geceden sabaha kuruyup kalınlaşmış gibi duruyor. Elle dokununca bile pütürlü bir his var.

Son günlerde hava biraz soğudu, su sıcaklığımı değiştirmiş olabilirim ya da belki fark etmeden bir ürünü fazla kullandım… tam emin olamıyorum. Böyle ani değişimler bende hep bir soru işareti bırakıyor. Aynı durumu yaşayan varsa neyin sebep olduğunu duymak isterim.

Saç uçlarının aniden sertleşmesi sizce neyden kaynaklanır, sizde ne çözüm olmuştu?

Ben böyle sertleşme yaşadığımda meğer havlu kullanımım neden oluyormuş. Saçı fazla ovalayınca uçlar iyice yıpranıyor ve pütürleşiyor. Mikrofiber havluya geçince yalnızca birkaç yıkamada bile sertlik azalmıştı.

Benim sorunum su sıcaklığıymış. Çok sıcak su saç telini fazla açıyor ve uçlar daha kuru, sert oluyor. Ilık suya geçince fark hemen ortaya çıktı. Aynı ürünleri kullanmama rağmen dokusu yumuşadı.

Ani sertleşme bende protein fazlalığından kaynaklanmıştı. Ürünlerdeki protein saçımda birikmiş ve uçları katılaştırmış. Daha nem odaklı ürünlere geçince sorun tamamen ortadan kalktı. Denge çok önemliymiş.

Ben uçları sık sık topladığımdan bu problemi yaşamıştım. Saç lastiği uçları sürekli sürtüyormuş. Daha yumuşak tokalara geçince ve saçı daha gevşek toplamaya başlayınca sertlik azaldı.

Havalar soğuyunca saçım aynı tepkiyi veriyor. Soğuk hava uçları birden kurutuyor ve sertleştiriyor. Haftada bir yoğun nem maskesi ekleyince toparlıyor. Mevsimsel geçişlerde saç gerçekten daha hassas oluyor.

Geri
Üst Alt