Saçta Sertlik Bırakmayan Jöle Bulan Oldu mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mahir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mahir

Kayıtlı Üye
Bir süredir saç şekillendirmede jöle kullanıyorum ama en büyük problem, saçın taş gibi olması. Ne kadar az sürersem süreyim, bir noktada o sertlik hissi kaçınılmaz oluyor. Gün içinde elimi saçıma attığımda doğal bir dokunuş hissetmek istiyorum ama jöle tamamen donduruyor. Mat duruş istiyorum ama çoğu ürün ya fazla parlak ya da aşırı yapışkan.

Saç ekimi yaptırdığımdan beri ağır kimyasal içeren ürünlerden uzak durmaya çalışıyorum. Fakat piyasadaki “doğal jöle” ya da “esnek tutuşlu” ürünlerin çoğu da aynı sonucu veriyor. Birkaç tanesini denedim, ilk saatlerde güzel duruyor ama öğleden sonra saç telleri sanki plastik gibi oluyor.

Bazı arkadaşlar “su bazlı, alkolsüz jölelerde o sertlik olmuyor” diyor ama gerçekten öyle mi emin değilim. Saçını doğal tutarken formunu koruyan bir ürün bulmak zor.

👉 Saçı taş gibi yapmadan tutuş sağlayan, sertlik bırakmayan bir jöle kullanan var mı?

Son birkaç aydır Got2b Glued Flexible Hold jöle kullanıyorum. Adından da belli, tutuşu esnek. Saçı dondurmuyor ama formunu koruyor. Saçın doğal hareketini engellemiyor, üstelik akşam yıkaması kolay. Alkol içermiyor, o yüzden kaşıntı ya da dökülme yapmadı. Sertlik istemeyenler için kesinlikle tavsiye ederim. Fiyatı ortalama ama performansı mükemmel.

Oyla 0
Benim saç yapım ince telli, çoğu jöle saçı yapıştırıyor. Uzun arayıştan sonra Urban Men Natural Look Gel buldum. Mat duruyor, sertleşme yapmıyor. Saçı doğal bırakıyor ama aynı zamanda dağılmıyor. Ayrıca alkolsüz. Gün içinde elimle düzeltsem bile tekrar şekil alabiliyor. Türkiye’de rahat bulunuyor, Gratis ve Trendyol’da satılıyor.

Oyla 0
Sertlik problemi genelde jölenin miktarından kaynaklanıyor. Biraz az sürüp ıslak değil, hafif nemli saça uygulamak çok fark ettiriyor. Benim favorim su bazlı jöleler oldu. Özellikle organik aloe vera içeren ürünler hem saçı besliyor hem doğal tutuş sağlıyor. Mat görünümle birlikte yumuşak bir dokunuş istiyorsan bu tarz ürünlere yönelmelisin.

Oyla 0
Jöle yerine bazen şekillendirici krem kullanıyorum. Hem parlaklık az oluyor hem de saçta taşlaşma olmuyor. Jöle gibi sıkı tutuş sağlamıyor ama daha doğal bir form veriyor. Özellikle ekim sonrası dönemde saç derisi hâlâ hassassa bu tür ürünler çok daha güvenli. Hafif tutuş arayanlar için en mantıklı seçenek krem bazlı ürünler.

Oyla 0
Jöle seçerken “strong hold” yazanlardan uzak durmak lazım. Onlar saçı donduruyor. “Flexible” ya da “natural finish” yazılı ürünler hem esnek tutuş sağlıyor hem de sertlik yapmıyor. Ben uzun süredir bu tarz ürünleri kullanıyorum, saçım daha doğal ve yumuşak duruyor. Fönle karıştırınca da ekstra hacim sağlanıyor. Kimyasal oranı düşük olanlara yönelin.

Oyla 0
Geri
Üst Alt