Sakalımın Altındaki Cilt Hep Kuru Kalıyor, Ne Yapmam Lazım?

Ali Tekin

Kayıtlı Üye
Son birkaç aydır fark ettim, sakalımın altındaki cilt hep kuru. Kaşınıyor, bazen kepek gibi beyaz beyaz dökülüyor. Ne kadar krem sürsem de işe yaramıyor. Hatta bazen sakal dipleri kızarıyor, sanki cilt nefes alamıyor gibi.

Tıraş olsam geçiyor ama iki gün sonra yine aynı döngü. Sakal uzadıkça kuruluk artıyor.

Sakal bakım yağlarını denedim ama bazıları çok ağır geldi, yüzüm parladı. Bazıları da hiç etki etmedi. Bir yerlerde yanlış yaptığımı hissediyorum ama nerede bilmiyorum.

Gerçekten bu kurulukla baş eden var mı?

Sakal altı cilt için doğru bakım nasıl olmalı?

Ben de aynı sorunu yaşadım. Çözüm, sakal yağı değil; önce temizlik. Her gün yüzünü yıkadıktan sonra sakal diplerine hafifçe nemlendirici sür. Yağlar sadece üstte kalıyor, cilt altına inmiyor. Hafif yapılı nemlendirici fark yaratıyor.

Oyla 0
Sakal uzadıkça cilt havasız kalıyor. Ben haftada iki kez sakal şampuanı kullanıyorum. Normal şampuan çok kurutuyor. Duştan sonra da birkaç damla jojoba yağı masaj yapar gibi sürüyorum, cilt rahatlıyor.

Oyla 0
Benim çözümüm eczaneden aldığım aloe vera içerikli jel oldu. Ne yağlı his bırakıyor ne de kurutuyor. Özellikle tıraş sonrası kullanınca inanılmaz rahatlatıyor. Sakalın altına da güzel nem veriyor.

Oyla 0
Bence en büyük hata, sakalın altına ürün sürmemek. Hep “sakal korur zaten” deniyor ama tam tersi. Sakal cildi kapatıyor. Ben parmak uçlarımla sakalın arasına hafif krem yediriyorum. İki gün sonra bile fark ediyor.

Oyla 0
Kuru cilt + sakal tam bela ikilisi. Ben duşta sakalı sıcak suyla yumuşatıyorum, sonra sakal bakım kremiyle nemi hapsediyorum. Eskiden kaşıntıdan duramazdım, şimdi cilt sakin. Düzenli yapınca gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt