Sakalımın Altındaki Cilt Kaşınıyor, Bu Normal Mi?

Levent Doğan

Kayıtlı Üye
Bir süredir sakalımı uzatıyorum ama son haftalarda diplerde garip bir kaşıntı başladı. İlk başta önemsemedim, “yeni uzuyor, normaldir” dedim ama geçmek yerine arttı. Bazen öyle bir kaşınıyor ki farkında olmadan elim sürekli sakalımda. Özellikle çene altı kısmı.

Sakal yağı kullandım, bir iki gün rahatlattı ama sonra yine aynı. Nemlendirici de sürdüm ama o da işe yaramadı. Hatta bazen daha çok kaşındırıyor gibi oluyor. Sanırım cilt çok kuru, çünkü küçük beyaz pullar da fark ettim. Yani sanki kepek gibi ama sakalın altında.

Duştan sonra biraz hafifliyor, sonra yeniden başlıyor. Bir noktada tıraş olmayı bile düşündüm, o kadar rahatsız edici bir his. Ama sakalı kesmeden bu işi çözmek istiyorum.

Acaba bu durum normal mi, herkes yaşıyor mu bu süreci?

Yoksa cildim ekstra kuru olduğu için mi böyle? Sizde de oldu mu hiç, sakaldaki kaşıntıyla nasıl baş ediyorsunuz?

Aynı şey bende de olmuştu. Sakal uzarken dipteki cilt ölü deriden kurtulamadığı için kaşınıyor. Ben düzenli olarak sakal şampuanı kullanmaya başladım, bir haftada geçti. Normal sabun kullanma, kurutuyor.

Oyla 0
Kaşıntı büyük ihtimalle kurulukla alakalı. Duştan sonra nemliyken birkaç damla jojoba yağı sür, parmak uçlarınla masaj yap. İlk birkaç gün fark etmezsin ama bir hafta sonra rahatlama geliyor.

Oyla 0
Ben ilk uzatma döneminde çıldıracak gibi oluyordum. Kaşımamak zor ama kaşıdıkça daha kötü oluyor. Sakal tarakla dipleri aç, sonra yağ sür. O şekilde hava alıyor, kaşıntı azalıyor.

Oyla 0
Sakalı çok sıcak suyla yıkama, o da cildi kurutuyor. Ilık suyla yıka, sonra az miktarda nemlendirici krem yedir. Ben öyle yaptım, hem cilt sakinleşti hem sakal daha yumuşak oldu.

Oyla 0
Çözüm
Normaldir ama kalıcıysa ürün değiştir. Ben parfümlü yağ kullanıyordum, meğer alerji yapıyormuş. Kokusu az, sade içerikli yağlara geçince tamamen düzeldi. Kaşıntı ciddi artarsa dermatoloğa git.

Oyla 0
Geri
Üst Alt