Selülit Giderme İçin En Etkili Ameliyatsız Yöntem Hangisi?

Çiğdem

Kayıtlı Üye
Merhaba,
Yıllardır bacak ve kalça bölgemde selülit problemi var. Kilo verince bile tamamen kaybolmuyor. İnternette lenf drenaj masajı, radyofrekans, mezoterapi ve vakum terapisi gibi birçok yöntem gördüm. Ancak hangisinin daha etkili olduğunu anlamak zor.

Sizce en kısa sürede gözle görülür sonuç veren yöntem hangisi? Kaç seans uygulama gerekiyor ve sonuçların kalıcı olması için nelere dikkat etmek lazım? Deneyenler lütfen tecrübelerini ayrıntılı anlatsın.

Ben 10 seans lenf drenaj masajı ile radyofrekans kombini yaptırdım. İlk 3 seansta fark yoktu ama 5. seanstan sonra selülit görünümü belirgin şekilde azaldı. Yaz boyunca bacaklarım pürüzsüzdü, ancak kışın spor ve diyete biraz ara verince hafif geri geldi. Yani tamamen kalıcı değil, ama bakım yapılırsa uzun süre korunabiliyor.

Oyla 0
Ben mezoterapi denedim, toplam 6 seans yaptırdım. Her seans sonrası bacaklarımda hafif morarma ve hassasiyet oldu ama 1-2 gün içinde geçti. 4. seanstan itibaren selülitler gözle görülür şekilde azaldı. Ancak doktorum sağlıklı beslenmeye ve bol su içmeye devam etmezsem etkisinin kısa sürede kaybolabileceğini söyledi. Düzenli bakım ve yaşam tarzı değişikliği şart.

Oyla 0
Geri
Üst Alt