Serkan Kaya
Kayıtlı Üye
Spor salonuna düzenli gitmeye başladığımdan beri cildimle ilgili farklı problemler yaşamaya başladım. Önceden sadece sabah yüzümü yıkardım, akşam da duş alır geçerdim. Şimdi neredeyse her gün terliyorum, yüzüm ve sırtım sürekli buhar, toz, ter karışımı bir halde kalıyor. Duş alıyorum ama yine de özellikle alın ve burun çevresinde sivilceler çıkmaya başladı. Sanırım terle birlikte gözenekler tıkanıyor.
Bir arkadaşım “duştan sonra mutlaka yüzünü özel jelle yıka, sabun yetmez” dedi. Onu denedim ama bazı jeller fazla kurutuyor. Cilt temizlensin derken bu sefer de yanaklar kupkuru oluyor. Ayrıca spor sonrası yüzü buz gibi suyla yıkamak da iyi geliyor ama geçici. Ciltteki yağ dengesini koruyacak bir ürün bulamadım.
Sırt kısmında da arada küçük sivilceler çıkıyor, galiba terin vücutta kalmasıyla alakalı. Duştan sonra vücut losyonu kullansam mı bilmiyorum, biraz kadınsı geliyor ama işe yarıyorsa neden olmasın diyorum artık. Gerçekten spordan sonra sadece duş almak yeterli mi? Yoksa cilt de tıpkı kas gibi özel bakım mı istiyor?
Siz spor sonrası ne yapıyorsunuz?
Gerçekten cildi toparlayan ve sivilce oluşumunu önleyen bir rutininiz var mı?
Bir arkadaşım “duştan sonra mutlaka yüzünü özel jelle yıka, sabun yetmez” dedi. Onu denedim ama bazı jeller fazla kurutuyor. Cilt temizlensin derken bu sefer de yanaklar kupkuru oluyor. Ayrıca spor sonrası yüzü buz gibi suyla yıkamak da iyi geliyor ama geçici. Ciltteki yağ dengesini koruyacak bir ürün bulamadım.
Sırt kısmında da arada küçük sivilceler çıkıyor, galiba terin vücutta kalmasıyla alakalı. Duştan sonra vücut losyonu kullansam mı bilmiyorum, biraz kadınsı geliyor ama işe yarıyorsa neden olmasın diyorum artık. Gerçekten spordan sonra sadece duş almak yeterli mi? Yoksa cilt de tıpkı kas gibi özel bakım mı istiyor?
Siz spor sonrası ne yapıyorsunuz?
Gerçekten cildi toparlayan ve sivilce oluşumunu önleyen bir rutininiz var mı?