Spor Sonrası Saç Bakımında Doğal Markalar Neden Tercih Edilmeli?

Ali Keskin

Kayıtlı Üye
Spor yaptıktan sonra terlemenin sadece ciltte değil, saç derisinde de ciddi bir etkisi oluyor. Saç dipleri hava almadığında yağ, tuz ve kir birikiyor. Normal şampuanlarla hemen temizlik sağlanıyor ama agresif içerikli ürünler uzun vadede saçın doğal dengesini bozabiliyor. İşte bu noktada doğal markaların ürünleri devreye giriyor.

Doğal şampuan ve saç bakım ürünleri genellikle sülfat, paraben gibi sert kimyasallar içermediği için saç derisini fazla kurutmadan arındırıyor. Spor sonrası zaten terlemeden dolayı hassaslaşmış olan deriyi tahriş etmiyor. İçeriklerindeki bitkisel özler – örneğin aloe vera, biberiye, yeşil çay ya da çay ağacı yağı – hem saç köklerini rahatlatıyor hem de bakteri oluşumunu engelleyerek kepeğe karşı koruma sağlıyor.

Ayrıca doğal içerikli saç bakım ürünleri spor yapanlar için daha ideal çünkü saçın ihtiyacı olan nem dengesini korumaya yardımcı oluyor. Ter ve sık yıkama, saç tellerini kolayca kurutup yıpratabiliyor. Doğal yağlarla desteklenen ürünler ise hem temizleme hem de onarma görevi görüyor.

Benim aklıma takılan şu: Spor sonrası saç bakımında doğal ürünleri tercih eden erkekler, uzun vadede saç kalitesinde gerçekten bariz bir fark gördünüz mü? Yoksa bu sadece “zararsız içerik” fikrinden dolayı iyi hissettiren bir tercih mi oldu?

Ben haftada 4 gün spor yapıyorum. Eskiden normal şampuan kullanıyordum ama saçım çok çabuk kuruyordu. Doğal içerikli bir şampuana geçtim, özellikle aloe vera ve çay ağacı yağı içeren. Yaklaşık 2 ayda saç derim rahatladı, kepek azaldı. Gerçekten fark etti.

Oyla 0
Bende en büyük sorun terden sonra kaşıntıydı. Bitkisel içerikli bir şampuan denedim, içinde biberiye özü vardı. Düzenli kullandıktan sonra hem kaşıntım geçti hem de saçım daha hafif hissettirmeye başladı. Spor sonrası arındırma için bence doğal ürünler çok daha uygun.

Oyla 0
Spor sonrası saçımı her gün yıkamak zorunda kalıyordum ve saç tellerim incelmeye başlamıştı. Sülfatsız doğal bir şampuan aldım. 3 aydır kullanıyorum, saç tellerim artık daha dayanıklı ve dökülme de azaldı. Kimyasal ürünler kadar agresif olmadığı için uzun vadede daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Oyla 0
Uzun süredir fitness yapıyorum ve neredeyse her gün saçımı yıkamak zorunda kalıyorum. İlk başta güçlü temizleyici şampuanlar kullandım ama saç tellerim iyice inceldi, uçlarda kırılmalar başladı. Sonra doğal içerikli bir markaya geçtim, içinde hindistan cevizi ve argan yağı vardı. Hem saçım daha kolay taranır oldu hem de sürekli yıkamaya rağmen kuruma yaşamadım. Spor yapanların saçını koruması için bence doğal ürünler şart.

Oyla 0
Geri
Üst Alt