Tırnak Soyulması Neden Olur? Vitamin Eksikliği Mi?

Cansu Demir

Kayıtlı Üye
Tırnaklarım kırılmaktan ziyade kat kat ayrılıyor. Üst tabakası soyuluyor gibi kalkıyor ve tırnağın ucu incelip yumuşuyor. Özellikle baş parmaklarımda daha belirgin. Oje sürdüğümde daha az fark ediyorum ama oje çıkarınca durum daha net görünüyor.

Asetonla sık oje çıkarıyorum, belki onun etkisi vardır diye düşünüyorum. Ellerimi de gün içinde çok yıkıyorum. Ama sadece dış etken mi emin değilim. Çünkü bir dönem saç dökülmem de artmıştı. Vitamin eksikliği olabilir mi diye aklıma geliyor. Özellikle demir, B12 ya da biotin eksikliği tırnak soyulması yapar mı bilmiyorum.

Nemlendirici sürüyorum ama tırnağın kendisi kuru gibi duruyor. İçten mi desteklemek gerekiyor yoksa tamamen bakım hatası mı çözemedim.

Kat kat soyulan ve incelen tırnaklar vitamin eksikliğinden mi olur, nasıl toparlanır?

Benim tırnaklarım da tam anlattığın gibiydi ve demir eksikliği çıktı. Kan değerlerim düşükmüş. Takviye kullanmaya başladıktan sonra hem saç dökülmem azaldı hem de tırnaklarım daha az soyulmaya başladı. O yüzden içeriden bir eksik ihtimali mutlaka düşünülmeli.

Oyla 0
Aseton ve sık oje değiştirme gerçekten çok etkiliyor. Ben bir süre tamamen ojesiz bıraktım ve aseton kullanımını azalttım. Ayrıca tırnak diplerine düzenli badem yağı sürdüm. 1-2 ay içinde belirgin toparlanma oldu. Sabır gerekiyor ama dış bakım da ciddi fark yaratıyor.

Oyla 0
Sürekli su ve deterjan teması da tırnak katmanlarını ayırabiliyor. Ben temizlikte eldiven kullanmaya başladıktan sonra soyulma azaldı. Küçük gibi görünen alışkanlıklar tırnak sağlığını ciddi etkiliyor.

Oyla 0
Biotin takviyesi kullandım bir dönem. Tek başına mucize değil ama düzenli kullanımda daha sağlam uzadığını fark ettim. Tabii doktora danışmadan başlamak doğru olmaz.

Oyla 0
Tırnak törpüleme şekli bile etkiliyor. İleri geri sert törpülemek katmanları zayıflatabiliyor. Cam törpüye geçince soyulma azaldı. Bazen teknik detaylar önemli oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt