Meryem Ulusoy
Kayıtlı Üye
Tırnak yeme alışkanlığım çocukluktan beri var ve açıkçası artık canımı sıkmaya başladı. Farkında olmadan yapıyorum, özellikle stresliyken ya da düşünürken elim otomatik ağzıma gidiyor. Bırakmaya çalıştım ama birkaç gün dayanıp tekrar başladığım çok oldu. En kötüsü de bıraktığımı sanırken kendimi yine yerken bulmam.
Acı oje denedim, bir süre işe yaradı ama sonra ona da alıştım. Tırnaklarımı kısa kestim, bu sefer derilerini yolmaya başladım. Stres topu, sakız gibi şeyler denedim ama kalıcı çözüm olmadı. Artık tırnaklarım hem kötü görünüyor hem de bazen canım acıyor.
Bu alışkanlığı gerçekten bırakabilenlerin nasıl başardığını merak ediyorum. Bir anda mı oldu, zamanla mı? Yerine başka bir alışkanlık mı koydular, yoksa tamamen irade meselesi mi?
Tırnak yeme alışkanlığını kalıcı olarak bırakabilenler bunu nasıl başardı?
Acı oje denedim, bir süre işe yaradı ama sonra ona da alıştım. Tırnaklarımı kısa kestim, bu sefer derilerini yolmaya başladım. Stres topu, sakız gibi şeyler denedim ama kalıcı çözüm olmadı. Artık tırnaklarım hem kötü görünüyor hem de bazen canım acıyor.
Bu alışkanlığı gerçekten bırakabilenlerin nasıl başardığını merak ediyorum. Bir anda mı oldu, zamanla mı? Yerine başka bir alışkanlık mı koydular, yoksa tamamen irade meselesi mi?
Tırnak yeme alışkanlığını kalıcı olarak bırakabilenler bunu nasıl başardı?