Uygun Fiyatlı Ama Kaliteli Wax Öneriniz Var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tahir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tahir

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç şekillendirici fiyatları iyice uçtu. Eskiden 60–70 TL’ye alınan wax’lar şimdi 200 lirayı geçmiş durumda. Ancak piyasada bu kadar çok seçenek varken hangi ürün hem uygun fiyatlı hem kaliteli anlamak zor. Bazıları güzel tutuyor ama saç derisini kurutuyor, bazıları doğal içerikli ama etkisi kısa sürüyor.

Ben saç ekimi yaptırdığımdan beri içerik kısmına daha fazla dikkat ediyorum. Alkolsüz, su bazlı ve parfümsüz ürün arıyorum. Marketlerde satılanların çoğu parlak yapıyor, ben daha doğal bir görünüm istiyorum.
İnternette birkaç ürünün yorumlarını okudum ama herkesin deneyimi farklı. Kimisi “harika tutuyor” demiş, kimisi “yıkaması kabus” diye yazmış.

Artık deneme yanılma yapmak istemiyorum. Uygun fiyatlı ama saç derisini yormayan bir wax arıyorum. Gerçek kullanıcı deneyimleri duymak isterim.

👉 Sizce fiyat-performans açısından en iyi wax markası hangisi?

Son altı aydır Morfose Ossion Matte Wax kullanıyorum. Fiyatı genelde 150 TL civarında, performansı gerçekten şaşırtıcı. Mat bitişli, yağlı his bırakmıyor ve kokusu rahatsız etmiyor. En sevdiğim yanı kolay temizlenmesi. Akşam duşta hemen çıkıyor. Saçı sabitleyip sertleştirmiyor, gün sonunda hâlâ doğal duruyor. Fiyatına göre bence Türkiye’deki en iyi seçeneklerden biri.

Oyla 0
Uzun zamandır Got2b Phenomenal Matte Paste kullanıyorum. Watsons ve Gratis’te bulunabiliyor, 200 TL civarında. Fiyat biraz yükseldi ama performansı hâlâ rakipsiz. Orta sertlikte tutuş sağlıyor, saç doğal duruyor. Alkol içermiyor, bu yüzden saç derisinde tahriş olmuyor. Benim saçım ince telli, bu ürün ağırlık yapmadan tutuş sağladı. Kesinlikle denenmeli.

Oyla 0
Fiyat-performans olarak Urban Care Men Styling Wax bence efsane. Paraben, silikon, sülfat içermiyor. 170–190 TL arası satılıyor. Saça hacim veriyor ama yapay bir parlaklık oluşturmuyor. Her gün değil ama haftada birkaç kez kullandığımda bile dökülme ya da kuruluk yaşamadım. Türkiye’de kolay ulaşılabiliyor, özellikle Watsons ve Trendyol’da sıkça indirime giriyor.

Oyla 0
Bir dönem Fonex Gummy Styling Wax kullandım. Fiyatı uygun, genelde 100–130 TL civarında. Kokusu biraz yoğun ama etkisi gayet iyi. Saçı güzel şekillendiriyor, kolay temizleniyor. Tek dikkat edilmesi gereken şey fazla sürmemek. Az miktarda bile yeterli oluyor. Uygun fiyatlı bir ürün arayanlar için bence gayet başarılı bir alternatif.

Oyla 0
Uygun fiyatlı wax seçerken sadece marka değil, içerik de önemli. Piyasada “doğal” yazıp aslında silikon dolu ürünler var. En önemli şey, ürünü az kullanıp akşam mutlaka yıkamak. Bu şekilde hem ekonomik hem sağlıklı oluyor. İlla pahalı markaya gerek yok, düzenli bakım ve doğru temizlikle her wax iyi sonuç verir. Sabırlı olmak yeterli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt