Uzun Süre Şekil Bozmayan Erkek Saç Modelleri Hangileri?

Kenan Akay

Kayıtlı Üye
Saç kestirdikten sonra ilk birkaç gün her şey yolunda oluyor ama sonra model yavaş yavaş bozulmaya başlıyor. Sabah evden çıkarken düzgün duran saç, gün içinde sönüyor, dağılıyor ya da şeklini tamamen kaybediyor. Açıkçası her gün aynanın karşısında uzun uzun uğraşmak istemiyorum. Daha az müdahaleyle gün boyu formunu koruyan bir saç modeli arıyorum.

Bazı modeller kuaförden çıkınca çok iyi duruyor ama günlük hayatta taşımak zor oluyor. Özellikle çok hacim isteyen, sürekli ürünle desteklenen kesimler birkaç saat sonra sönük kalıyor. Benim istediğim şey; sabah az bir dokunuşla hazırlanıp gün boyu idare eden, rüzgârda ya da hareketle hemen bozulmayan bir model.

Saç yapısı, kesimin şekli ve kullanılan ürünlerin hepsinin etkili olduğunu biliyorum ama asıl farkı kesimin kendisinin yarattığını düşünüyorum. Bazı kesimler doğal durduğu için bozulsa bile kötü görünmüyor, bazıları ise milim kayınca hemen göze batıyor. Bu yüzden “şekil bozmayan” denilen modellerin ne olduğunu gerçekten öğrenmek istiyorum.

Günlük hayatı kolaylaştıran, bakımlı ama zahmetsiz görünen saç modelleri benim için çok daha değerli.

Uzun süre şeklini koruyan, gün içinde fazla bozulmayan erkek saç modelleri hangileridir?

Benim için en dayanıklı modeller orta kısa ve sade kesimler oldu. Aşırı hacim isteyen modeller gün içinde hemen sönüyor. Ne kadar doğalysa o kadar uzun süre düzgün duruyor.

Oyla 0
Fade + çok uzun üst modeller ilk saatler güzel ama sonra bozuluyor. Ben geçişleri yumuşak, üstü çok abartılmamış kesimlerde daha az sorun yaşadım.

Oyla 0
Saçın doğal yönüne uygun kesimler çok fark ediyor. Zorla ters taranan saç gün içinde mutlaka bozuluyor. Doğal akışına göre kesilince daha kalıcı oluyor.

Oyla 0
Katlı ve dokulu kesimler bozulsa bile kötü durmuyor. Düz ve net hatlı kesimler bozulunca hemen belli oluyor. Bu yüzden biraz doku bence şart.

Oyla 0
Uzun süre şekil bozmayan saç modelleri; sade, doğal ve saçın yönüne uygun kesimlerdir. Az hacim, yumuşak geçiş ve abartısız stil gün boyu daha dayanıklı oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt