Yağlı Saçlar İçin Şampuan Değiştirmek Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Buket Vatansever

Kayıtlı Üye
Yağlı saç problemim olduğu için şimdiye kadar sayısız şampuan denedim. “Yağlanma karşıtı”, “dengeleyici”, “arındırıcı” ne varsa aldım ama çoğunda sonuç ya çok kısa sürdü ya da hiç fark yaratmadı. İlk gün iyi gibi duruyor, birkaç hafta sonra saçım yine aynı hızda yağlanmaya başlıyor. Bu da ister istemez “şampuan değiştirmenin gerçekten bir anlamı var mı” sorusunu aklıma getiriyor.

Bazı şampuanlar saç derimi fazla kurutuyor, bu sefer de kaşıntı ve hassasiyet başlıyor. Daha nazik olanlar ise yağlanmayı hiç kontrol edemiyor. Bir noktada şampuanın tek başına mucize yaratamayacağını düşünmeye başladım. Ama yine de doğru ürünü bulunca fark edenler de var, o yüzden tamamen umutsuz olmak istemiyorum.

Sürekli şampuan değiştirmek de ayrı bir stres. Saç derisi buna alışıyor mu, yoksa daha mı çok şaşırıyor bilmiyorum. Bazen eski kullandığım şampuana dönünce daha iyi sonuç aldığımı bile düşünüyorum. Belki de mesele sadece ürün değil, nasıl ve ne sıklıkta kullandığımızdır.

Gerçekten merak ediyorum: Yağlı saçlarda şampuan değişimi çözüm mü, yoksa daha büyük resmin sadece küçük bir parçası mı?

Yağlı saç problemi yaşayanlar için şampuan değiştirmek gerçekten fark yaratıyor mu, yoksa beklenti mi yükseltiyoruz?

Şampuan değiştirmek bende tek başına çözüm olmadı ama doğru şampuanla durum biraz daha kontrol edilebilir hale geldi. Çok sert olanları bırakınca saç derim daha az yağ üretmeye başladı. Yani fark var ama mucize değil.

Oyla 0
Ben sürekli şampuan değiştirdiğimde saç derimin daha çok tepki verdiğini fark ettim. Aynı ürünü bir süre kullanınca dengeye geliyor. Çok sık değiştirmenin faydadan çok zararı olabiliyor.

Oyla 0
Yağlanma karşıtı şampuanlar bende kısa vadede işe yarıyor ama uzun vadede kuruluk yapıyor. Şimdi dönüşümlü kullanıyorum. Bir gün dengeleyici, bir gün normal şampuan. Bu şekilde daha rahatım.

Oyla 0
Bence şampuan tek başına yetmiyor. Yıkama sıklığı, suyun sıcaklığı, saç derisine masaj bile etkiliyor. Şampuan değiştirince her şey düzelecek beklentisi biraz hayal kırıklığı yaratıyor.

Oyla 0
Doğru şampuanı bulmak zaman alıyor ama bulunca fark ediyor. Ben yağlı saçlara uygun ama çok arındırıcı olmayan bir ürünle daha iyi anlaştım. Sabit kalmak da önemliymiş.

Oyla 0
Geri
Üst Alt