Yağlı Saçlarım İçin Hangi Şampuanları Kullanabilirim?

Çiğdem

Kayıtlı Üye
Çoğumuzun bildiği üzere, saç derisinde sebum üreten kişiler genelde yağlı ve rahatsız edici saçlara sahip olurlar. Ben de günlük hayatımda görüntüsü ve kısa sürede yağlanmasıyla beni rahatsız eden saçlara sahibim. Bu yüzden yağlı saçlarım için doğru bir şampuan kullanmak amacıyla araştırmaya koyuldum. Cildim aşırı yağlı, bu yüzden sebum dengeleyici jel kullanıyorum ama saçım için hangi şampuanı kullanmam gerektiğini bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Yağlanan ve cansız görünen saçlarım için ne tür şampuanlar önerirsiniz?

Merhaba @Çiğdem,

Yağlanan ve cansız görünüp seni rahatsız eden saçlarınız için aşağıdaki türde şampuanları önerebilirim:
  1. Sebum Dengeleyici Şampuanlar: Saç derisindeki fazla yağı kontrol altına alarak saçın daha uzun süre temiz kalmasını sağlar. İçeriğinde genellikle çay ağacı yağı, nane yağı veya salisilik asit bulunur.
  2. Hafif Formülasyonlu Şampuanlar: Ağır, krem bazlı şampuanlar yerine daha hafif formülasyonlu şampuanlar tercih edin. Bu şampuanlar, saçın yağ dengesini bozmadan temizler.
  3. Sülfat İçermeyen Şampuanlar: Sülfatlar, saçın fazla kurumasına ve saç derisinin aşırı yağ üretmesine yol açabilir. Sülfat içermeyen şampuanlar ise saçın doğal yağ dengesini koruyarak, saç derisini daha az yağ üretmeye teşvik eder. Bu tür şampuanlar, hassas saç derisine sahip olanlar için de ideal bir seçenektir.
  4. Kuru Şampuanlar: Günlük kullanıma uygun kuru şampuanlar, saçın yağlı görünümünü hızlıca giderir ve saçınıza hacim kazandırır. Ancak sürekli kullanım yerine gerektiğinde kullanmak en iyisidir.
  5. Volüm Verici Şampuanlar: Cansız ve sönük saçlar için hacim kazandırıcı şampuanlar kullanabilirsiniz. Bu şampuanlar, saçın daha dolgun ve canlı görünmesini sağlar.
  6. Doğal İçerikli Şampuanlar: Doğal içerikli şampuanlar, saçınızı ve saç derinizi kimyasal maddelerle yormadan temizler. Özellikle lavanta, biberiye ve nane gibi bitkisel özler içeren şampuanlar, saç derinizi canlandırır ve saçınıza doğal bir parlaklık kazandırır. Aynı zamanda, bu doğal bileşenler saç köklerinizi besleyerek saçınızın daha güçlü ve sağlıklı olmasına yardımcı olur.
Önerdiğim bu tür şampuanlar, saçlarınızdaki yağlanma ve cansız görünüm sorununu hafifletmeye yardımcı olabilir. Şampuan seçerken saç tipinize ve ihtiyaçlarınıza en uygun ürünü denemeniz önemlidir.

Cildimiz için kullandığımız sebum dengeleyici jeller gibi, aynı özellikte şampuanlar da satılıyor. Bence @Saç Uzmanı arkadaşımızın söylediği adımları harfiyen uygula; eminim bu sorundan kısa sürede kurtulursun. Son olarak, çantanda kuru şampuan taşı. Gün içinde hangi ortamda olursan ol, bir köşeye çekilip kuru şampuanını kullan. Bu, bir süre seni idare edecektir.

Geri
Üst Alt