Yağlı ve Kepekli Saçlar İçin Gerçekten İşe Yarayan Bir Rutin Var mı?

Işıl Güner

Kayıtlı Üye
Yağlanma ve kepek aynı anda olunca saç bakım rutini oluşturmak çok zorlaşıyor. Yağlanmayı azaltmaya çalışırken kepek artıyor, kepeği azaltmaya çalışırken saç derisi daha da yağlanıyor. Bu yüzden artık tek tek ürün denemek yerine, gerçekten işe yarayan bir rutin olup olmadığını merak ediyorum.

Şampuan, yıkama sıklığı, kullanılan ürünler, hatta saç kurutma şekli bile etkili gibi geliyor. Ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. İnternette çok fazla bilgi var ama çoğu birbirini tutmuyor. Gerçekten bu iki sorunu birlikte kontrol altına alabilenlerin deneyimleri benim için çok değerli.

Yağlı ve kepekli saçlar için gerçekten işe yarayan, sürdürülebilir bir bakım rutini var mı?

Benim için en işe yarayan şey düzenli ama abartısız bir rutin oldu. Haftada 2 kez kepek şampuanı, diğer günler yağlı saçlar için nazik bir şampuan kullanıyorum. Saç derim zamanla dengelendi.

Saçımı çok sıcak suyla yıkamayı bıraktım, bu bile büyük fark yarattı. Ayrıca saç derisine masaj yaparak şampuanlamak kepeği azaltmaya yardımcı oldu.

Yıkama sonrası saç derisine hiçbir ürün sürmemek bende çok işe yaradı. Serum ve yağları sadece boylara uyguluyorum. Dipleri rahat bırakınca kepek de azaldı.

Rutin deyince sadece ürün değil, alışkanlıklar da önemli. Saçı sık kaşımak, sürekli dokunmak kepeği artırıyor. Bunları azaltınca fark ettim.

Sabırlı olmak gerekiyor. Bir ürünü 2–3 yıkamada bırakmak yerine en az birkaç hafta denemek lazım. Saç derisi hemen düzelmiyor ama doğru rutinle toparlanıyor.

Geri
Üst Alt