Yanak Dolgusu Kalıcılığı Ne Kadar Sürer, Tekrar Yaptırmak Gerekir Mi?

Esra Peker

Kayıtlı Üye
Yanak dolgusu yaptıranların paylaşımlarında en çok “kalıcılık süresi” konuşuluyor. Kimi bir yıl diyor, kimi altı ayda etkisi azalıyor diyor. Açıkçası ben kalıcılığın kişiye göre değiştiğini düşünüyorum ama emin olmak istedim.

Dolgu maddesi genelde hyaluronik asit bazlı olduğu için vücut zamanla onu emiyor. Yani tamamen kalıcı değil, ama ciltte nem ve canlılık bırakarak yavaş yavaş azalıyor. Doktorlar ortalama 12–18 ay etkili olduğunu söylüyor.

Kimi zaman yüz metabolizması hızlıysa süre kısalabiliyormuş. Özellikle spor yapanlarda daha çabuk eriyormuş, çünkü dolaşım fazla oluyor.

Benim dileğim çok sık tekrar yaptırmak zorunda kalmamak. Ama kalıcılığını korumak için bakım yapmak şart gibi.

Gerçekten merak ediyorum, yanak dolgusu ne kadar süre kalıyor ve tekrar yaptırmak ne zaman gerekiyor?

Ben 14 ay önce yaptırdım, hâlâ etkisi var. Azalmaya başladığında fark ediliyor ama tamamen kaybolmuyor. Yılda bir dokunuş yeterli oluyor, kalıcılığı güzel.

Oyla 0
Benimki yaklaşık 10 ayda etkisini kaybetti. Cildim ince, spor da yapıyorum, o yüzden hızlı eridi sanırım. Yine de yeniden yaptırmak kolay ve kısa sürüyor.

Oyla 0
Yanak dolgusu ortalama 1 yıl kalıyor. Kalıcılığı kişinin metabolizmasına bağlı. Ben yılda bir yeniliyorum, her seferinde daha doğal oturuyor. Korkulacak bir bakım değil.

Oyla 0
Çözüm
Kalıcılık kişiye göre değişiyor. Benim yüzümde 15 ay kadar etkili oldu. Zamanla azaldığında fark etmiyorsun bile, geçiş çok doğal oluyor.

Oyla 0
Ben 9. ayda fark ettim etkisinin azaldığını. Yenileme yaptırınca ilkinden daha güzel oturdu. Sanırım cilt dolguya alıştıkça süre de uzuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt