Yazın Bronzlaşırken Cilt Yanığı Olmaması İçin Ne Yapıyorsunuz?

Gülçin Tunç

Kayıtlı Üye
Her yaz aynı şey oluyor: tatilde güzelce bronzlaşmak isterken cildim mutlaka yanıyor. Güneş kremi sürüyorum ama ya yeterince sık yenilemiyorum ya da doğru ürünü seçemiyorum. İlk günlerde hafif pembeleşme normal geliyor ama akşam olunca cilt yanıyor, gerginleşiyor, bazen soyulmaya bile başlıyor. Hem acı hem moral bozucu bir durum.

Cilt tonum açık olduğu için hemen yanıyorum ama bronzlaşmam da uzun sürüyor. Bronzlaşmak istiyorum ama sağlıklı bir şekilde. SPF 50 krem kullanınca neredeyse hiç renk almıyorum, düşük faktörlü ürünlerdeyse yanık kaçınılmaz. Bu dengeyi bulmak çok zor.

Bazı arkadaşlarım “havuza girmeden önce bronzlaştırıcı yağ sür” diyor, bazıları “önce güneş kremi sonra yağ” diyor. Kimisi de “gölgede bile bronzlaşırsın” diye uyarıyor. Gerçekten hangisi doğru emin olamıyorum.

Siz güneşte bronzlaşırken cildinizin yanmaması için ne yapıyorsunuz? Gerçekten işe yarayan bir öneriniz var mı?

Ben güneşlenmeden yarım saat önce SPF 50 krem sürüyorum, suya girdikçe yeniliyorum. Bronzlaşmak istiyorsan korumayı bırakmadan sabırlı ol. Güneş kremiyle de bronzlaşmak mümkün, sadece daha sağlıklı.

Oyla 0
Bronzlaşmak için yağ kullanıyorum ama mutlaka altına güneş kremi sürüyorum. Yağ tek başına cildi korumuyor. Ayrıca 11.00–16.00 arası güneşe çıkmamaya dikkat ediyorum.

Oyla 0
Ben havuza girmeden önce vücut sprey formunda güneş koruyucu kullanıyorum. Hem pratik hem kalıcı koruma sağlıyor. Akşam da aloe veralı nemlendiriciyle cildi yatıştırıyorum.

Oyla 0
Cilt tipi açık olanlar için bronzlaşmak sabır işi. Ben ilk günlerde sadece sabah saatlerinde güneşe çıkıyorum. Yavaş yavaş renk alıyor ama hiç yanık olmuyor. Güneş sonrası bakım çok önemli.

Oyla 0
Ben koruyucu faktörlü bronzlaştırıcı yağ kullanıyorum. Hem ışıltı veriyor hem cilt yanmıyor. Ayrıca bol su içmek de cildi koruyor. İçten nemlendirme fark yaratıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt