Yazın Saçlarım Çok Yıprandı, Nasıl Toparlanır?

Su Alkan

Kayıtlı Üye
Yaz bitip aynaya baktığımda saçlarımın halini fark etmek moralimi bozdu. Güneş, deniz, havuz derken saçlarım ciddi anlamda yıpranmış görünüyor. Uçlar sert, saçın genelinde mat bir görüntü var ve tararken eskisinden daha çok takılıyor. Yaz boyunca çok da abarttığımı düşünmüyordum ama sonuç ortada.

Isı kullanmadım, hatta yazın çoğu zaman saçımı kendi haline bıraktım. Buna rağmen saçlarım sanki nemini tamamen kaybetmiş gibi. Maske yapıyorum ama bazen etkisi kısa sürüyor, bazen de saçımı ağırlaştırıyor. “Biraz kestirmeden toparlanmaz” diyenler var ama yazdan yeni çıkmışken hemen kestirmek de istemiyorum.

Bir yandan da “yazın yıpranan saç gerçekten toparlanır mı” diye düşünüyorum. Yoksa bu hasar kalıcı mı, bunu bilmek istiyorum. Bakımla mı düzelir, yoksa sadece görüntüyü mü kurtarıyoruz emin değilim. Saçlarım eskisi gibi yumuşak ve canlı hissettirmeyince motivasyon da düşüyor.

Bu süreci yaşayan ve gerçekten saçlarını toparlayabilenlerin ne yaptığını merak ediyorum. Gerçekçi beklentilerle ilerlemek istiyorum.

Yaz sonrası yıpranan saçları gerçekten toparlayabilen var mı, neler işe yaradı?

Yaz sonrası saçlarım her sene aynı durumda oluyor. Benim için en önemli şey nem odaklı bakıma yönelmek oldu. Protein ağırlıklı ürünleri azalttım, daha hafif nem maskeleri kullandım. Birkaç ay içinde saçım yumuşadı ama hemen değil.

Oyla 0
Ben yazdan sonra saçımı biraz kestirdim ve açıkçası çok rahatladım. Çok az aldırdım ama görüntü ciddi şekilde toparladı. Sonrasında bakım daha işe yarar hale geldi. Kestirmek zor ama bazen gerekli oluyor.

Oyla 0
Yıpranma hemen düzelmiyor. Ben ilk başta sabırsızlandım ama zamanla saçın dokusu değişti. En çok fark yaratan şey saçımı daha nazik kullanmak oldu. Islakken taramayı bıraktım, havluyla sürtmedim.

Oyla 0
Yazın deniz sonrası saçımı iyi durulamıyormuşum, bunu fark ettim. Sonbaharda buna dikkat edince saçım daha az sertleşti. Küçük alışkanlıklar toparlanmayı hızlandırıyor.

Oyla 0
Ben mucize beklememek gerektiğini öğrendim. Yıpranmış saç bakım ile daha iyi hale geliyor ama eski haline dönmesi zaman alıyor. Sabırlı olunca sonuç geliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt