Yüzü Daha Dengeli Gösteren Saç Modelleri Nasıl Anlaşılır?

Nuket Yakar

Kayıtlı Üye
Herkes “denge” diyor ama bu dengenin ne olduğunu kimse net anlatmıyor. Saç modeli yüzü dengeli gösteriyor deniyor ama bakınca ben çoğu zaman farkı anlayamıyorum. Aynı saç birine çok dengeli gelirken, bende neden farklı duruyor sorusu kafamı kurcalıyor.

Bazen saçımı beğeniyorum ama yüzümle birlikte baktığımda bir şeyler eksik kalıyor. Ne fazla, ne az ama tam oturmuyor. Bu yüzden artık “güzel mi” sorusundan çok “denge var mı” sorusunu sormaya başladım ama bunu ölçmenin bir yolunu bilmiyorum.

Yüzümle saçım arasında görsel bir uyum arıyorum ama bu uyumun neye göre oluştuğunu çözmek zor. Dengeli saç dediğimiz şey tam olarak neye bakılarak anlaşılır, bunu öğrenmek istiyorum.

Bir saç modelinin yüzü gerçekten dengeli gösterip göstermediğini anlamanın net işaretleri nelerdir?

Bence denge, yüzün hiçbir yerinin “bağırmaması”. Saça baktığında tek bir nokta dikkatini çekmiyorsa, o saç dengelidir. Ben bunu böyle fark ettim.

Oyla 0
Ben dengeli saçı şu şekilde anlıyorum: Aynaya baktığımda saçımı değil, yüzümü görüyorum. Saç geri planda kalıyorsa, denge vardır.

Oyla 0
Saçın yüzün bir tarafını tamamen kapatmaması ama tamamen de açmaması benim için denge göstergesi oldu. Uçlara doğru yumuşaklık çok fark ettiriyor.

Oyla 0
Dengeli saç modelinde sürekli düzeltme ihtiyacı hissetmiyorum. Eğer saç beni uğraştırmıyorsa ve gün içinde hâlâ iyi duruyorsa, o model bana dengeli gelmiştir.

Oyla 0
Ben dengeyi “rahatlık hissiyle” anlıyorum. Aynaya bakıp saçımı düşünmüyorsam, işte o zaman dengeli demektir. Bu bakış açısı saç seçerken beni çok rahatlattı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt