Yüzümle Uyumlu Saç Modelini Bulmakta Neden Bu Kadar Zorlanıyorum?

Burcu Doğulu

Kayıtlı Üye
Saç modeli seçmek benim için artık heyecan değil, stres kaynağı haline geldi. Ne zaman bir model beğensem, kendimde denediğimde aynı etkiyi alamıyorum. Yüzümle uyumlu bir saç modeli bulmak bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum ama sürekli aynı noktada takılıp kalıyorum.

Araştırıyorum, yüz tipime bakıyorum, önerilere uyuyorum ama sonuç yine içime sinmiyor. Bazen saç güzel ama bana ait değil gibi, bazen de tamamen yanlış hissi veriyor. Bu kadar deneme yanılmadan sonra insan ister istemez “sorun bende mi” diye düşünüyor.

Oysa etrafıma baktığımda herkesin kendine yakışan bir modeli var gibi geliyor. Benim de olmalı ama bir türlü denk gelmiyor. Belki de yanlış yerden bakıyorum ama doğru yerin neresi olduğunu da bilmiyorum.

Yüzle uyumlu saç modeli bulmayı zorlaştıran asıl faktörler neler ve bu süreci daha doğru yönetmenin yolu var mı?

Bence en büyük sorun yüz tipine fazla takılmak. Ben bunu yaptığımda daha çok zorlandım. Saçın yapısını merkeze aldığımda işler kolaylaştı.

Oyla 0
Kuaförle iletişim çok belirleyici. Ben “yakışanı yap” demeyi bıraktım. Ne istemediğimi net söyleyince sonuçlar değişti.

Oyla 0
Beklentiler de süreci zorlaştırıyor. “Bu saç beni çok değiştirmeli” beklentisi hayal kırıklığı yaratıyor. Daha gerçekçi olunca uyumu daha net görebiliyorsun.

Oyla 0
Bazen de alışma süresi gerekiyor. İlk günlerde uyumsuz gelen saç, birkaç hafta sonra daha normal hissettirebiliyor. Hemen karar vermemek lazım.

Oyla 0
Kuaförüm yüz–saç uyumunun tek bir doğruyu olmadığını söyledi. Küçük denemelerle, büyük değişiklik yapmadan doğru noktayı bulduk. O günden beri saç modeli seçmek daha az stresli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt