Zoretanin Kullananlarda Cilt Neden Hassaslaşır?

Yıldız Soydan

Kayıtlı Üye
Zoretanin tedavisinin dördüncü ayındayım ve son haftalarda cildim her zamankinden daha hassas hale geldi. Önceden kullandığım nemlendirici bile artık batma hissi yapıyor. Özellikle yanaklarımda ve çene çevremde hafif kızarıklık, bazen de yanma hissi oluyor. Sanki cildim her şeye alerjik tepki veriyor gibi. Rüzgâr bile değse acıyor.

Doktorum bunun normal olduğunu, ilacın cilt bariyerini incelttiğini söyledi ama bu kadar yoğun olacağını tahmin etmemiştim. Güneşe kısa süre maruz kalınca bile cildim ısınmaya başlıyor. Cilt bakım rutinimi sadeleştirdim, sadece nazik temizleyici ve nemlendirici kullanıyorum. Yine de bu hassaslık hissi azalmıyor.

Bu süreçte cilt neden bu kadar tepkisel hale geliyor? Ve gerçekten bu hassasiyet tedavi bitince geçiyor mu?

Çözüm
Zoretanin tedavisinde cilt hassasiyetinin nedeni yağ ve bariyer tabakasının geçici olarak zayıflaması. Ben pantenol + niacinamide içeren krem kullandım, ilk haftada fark ettim. Ayrıca güneş kremi ve termal suyu eksik etmedim. Tedavi bitince cilt kendi dengesini buluyor, hassasiyet tamamen geçiyor.
Benim cildim tedavinin ortasında çok hassaslaşmıştı. Su bazlı ürünlere geçince batma hissi azaldı. Özellikle termal su spreyi çok rahatlatıyor.

Oyla 0
Zoretanin cildi incelttiği için dış etkenlere karşı savunmasız kalıyor. SPF 50 kremi her gün kullanmak önemli, aksi halde kızarıklık artıyor.

Oyla 0
Ben sadece gece rutinimi bıraktım, sabah nemlendirme yeterli oldu. Cilt fazla ürünle daha çok tepkisel davranıyor.

Oyla 0
Zoretanin tedavisinde cilt hassasiyetinin nedeni yağ ve bariyer tabakasının geçici olarak zayıflaması. Ben pantenol + niacinamide içeren krem kullandım, ilk haftada fark ettim. Ayrıca güneş kremi ve termal suyu eksik etmedim. Tedavi bitince cilt kendi dengesini buluyor, hassasiyet tamamen geçiyor.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt