Zoretanin Kullanırken Nemlendirici Seçimi Nasıl Olmalı?

Bilge Şenses

Kayıtlı Üye
Zoretanin tedavisinde üçüncü aydayım ve cildim artık tamamen kuru hale geldi. İlk haftalarda sadece dudaklarım çatlıyordu, şimdi ise yüzümün her yeri gergin. Sürdüğüm bazı nemlendiriciler kısa süreli rahatlatıyor ama sonra cildim yine pul pul dökülmeye başlıyor. Bazı ürünlerse fazla yağlı olduğu için sivilce yapıyor. Gerçekten denge kurmak zor.

Doktorum “hafif ama nem tutucu” bir ürün seçmemi söyledi ama neye göre seçeceğimi bilemiyorum. Hyaluronik asitli kremler mi daha iyi, yoksa ceramid içerenler mi? Özellikle burun kenarlarım ve çene bölgem çok kuru.

Cildim hassaslaştığı için içeriklere dikkat etmeye çalışıyorum ama bazı ürünlerin etiketleri bile karmaşık geliyor. Bu dönemde nemlendirici seçimini doğru yapmak çok önemli sanırım, çünkü cilt her ürüne farklı tepki veriyor.

Zoretanin sürecinde hangi nemlendirici türleri en güvenli ve etkili olur sizce?

Çözüm
Zoretanin döneminde en önemli şey, nemlendiricinin yağsız ama bariyer onarıcı olması. Ben hyaluronik asit + ceramid kombinasyonlu krem kullandım. Günde iki kez uyguladım, sabah güneş koruyucudan önce, gece de temizlenmiş cilde. Üç hafta içinde cildim pul pul dökülmeyi bıraktı. Sadece doğru ürünü bulmak değil, düzenli sürmek de çok fark ettiriyor.
Kuzenim Zoretanin kullanırken ceramid içeren bir nemlendirici kullanıyordu. Hem yatıştırdı hem kızarıklığı azalttı. Kıvamı da hafifti.

Oyla 0
Ben hyaluronik asitli nemlendiricilerde rahat ettim. Sürdükten sonra cilt gerginlik hissini hemen bırakıyor. Su bazlı olduğu için sivilce yapmadı.

Oyla 0
Yoğun yağ bazlı ürünlerden uzak durmak gerekiyor. Cilt tıkanabiliyor. Ben niacinamide içeren krem kullandım, çok memnun kaldım.

Oyla 0
Benim cildim aşırı kuru olduğu için sabah-akşam düzenli nemlendirdim. Termal su spreyiyle birlikte uygulamak nemi daha uzun tutuyor.

Oyla 0
Zoretanin döneminde en önemli şey, nemlendiricinin yağsız ama bariyer onarıcı olması. Ben hyaluronik asit + ceramid kombinasyonlu krem kullandım. Günde iki kez uyguladım, sabah güneş koruyucudan önce, gece de temizlenmiş cilde. Üç hafta içinde cildim pul pul dökülmeyi bıraktı. Sadece doğru ürünü bulmak değil, düzenli sürmek de çok fark ettiriyor.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt