Bilge Şenses
Kayıtlı Üye
Zoretanin tedavisinde üçüncü aydayım ve cildim artık tamamen kuru hale geldi. İlk haftalarda sadece dudaklarım çatlıyordu, şimdi ise yüzümün her yeri gergin. Sürdüğüm bazı nemlendiriciler kısa süreli rahatlatıyor ama sonra cildim yine pul pul dökülmeye başlıyor. Bazı ürünlerse fazla yağlı olduğu için sivilce yapıyor. Gerçekten denge kurmak zor.
Doktorum “hafif ama nem tutucu” bir ürün seçmemi söyledi ama neye göre seçeceğimi bilemiyorum. Hyaluronik asitli kremler mi daha iyi, yoksa ceramid içerenler mi? Özellikle burun kenarlarım ve çene bölgem çok kuru.
Cildim hassaslaştığı için içeriklere dikkat etmeye çalışıyorum ama bazı ürünlerin etiketleri bile karmaşık geliyor. Bu dönemde nemlendirici seçimini doğru yapmak çok önemli sanırım, çünkü cilt her ürüne farklı tepki veriyor.
Zoretanin sürecinde hangi nemlendirici türleri en güvenli ve etkili olur sizce?
Doktorum “hafif ama nem tutucu” bir ürün seçmemi söyledi ama neye göre seçeceğimi bilemiyorum. Hyaluronik asitli kremler mi daha iyi, yoksa ceramid içerenler mi? Özellikle burun kenarlarım ve çene bölgem çok kuru.
Cildim hassaslaştığı için içeriklere dikkat etmeye çalışıyorum ama bazı ürünlerin etiketleri bile karmaşık geliyor. Bu dönemde nemlendirici seçimini doğru yapmak çok önemli sanırım, çünkü cilt her ürüne farklı tepki veriyor.
Zoretanin sürecinde hangi nemlendirici türleri en güvenli ve etkili olur sizce?