Zoretanin Sürecinde Saç Bakımında Yapılan En Yaygın Hatalar Neler?

Nuket Atabey

Kayıtlı Üye
Zoretanin kullanmaya başladığımdan beri saç bakımını adeta yeniden öğreniyorum. Çünkü eskiden işe yarayan hiçbir şey artık aynı etkiyi göstermiyor. Önceden her gün yıkadığım saçlar şimdi bir yıkamada bile kuruyup sertleşiyor. “Nem maskesi yapayım” diyorum, bu kez ağırlaşıyor. “Kurutma makinesi kullanmayayım” diyorum, bu defa kabarıyor.

Sonra fark ettim ki asıl sorun yanlış ürün değil, yanlış rutin. Zoretanin döneminde saç, cilt gibi aşırı hassaslaşıyor. Yani fazla ürün de zarar, az ürün de. Araştırdıkça gördüm ki çoğu kişi aynı hataları yapıyor — fazla yağ kullanmak, sıcak suyla yıkamak, kimyasal içerikli şampuan seçmek gibi.

Benim gibi bu süreci yaşayanlar, sizce Zoretanin döneminde saç bakımında yapılan en sık hatalar neler?

Ve bu hataları düzeltmek için hangi basit adımlar fark yaratıyor?

Çözüm
Zoretanin sürecinde çoğu kişi yanlış şampuan seçiyor. Sülfatlı ürünler zaten kuru olan deriyi iyice tahriş ediyor. Ben “La Roche-Posay Kerium”a geçtim, kaşıntı bitti. Saç bakımında denge gerçekten her şey.
En büyük hata bence sıcak suyla yıkamak. Zoretanin zaten deriyi kurutuyor, sıcak su bu etkiyi ikiye katlıyor. Ilık suyla yıkayıp son durulamayı soğuk suyla yapınca fark hemen hissediliyor. Ayrıca saç kremiyle yağı aynı anda kullanmak gereksiz yük oluşturuyor.

Ben en çok fazla ürün kullanma hatasına düşmüştüm. “Saçım kuru, daha fazla yağ süreyim” diyordum ama gözenekleri tıkıyormuş. Haftada bir bakım maskesi yeterli. Fazlası saçı beslemek yerine boğuyor, dökülmeyi bile artırabiliyor.

Zoretanin sürecinde çoğu kişi yanlış şampuan seçiyor. Sülfatlı ürünler zaten kuru olan deriyi iyice tahriş ediyor. Ben “La Roche-Posay Kerium”a geçtim, kaşıntı bitti. Saç bakımında denge gerçekten her şey.

Çözüm
Ben saçımı fazla tarıyordum, sonra fark ettim ki o da kırılmayı artırıyor. Nemliyken taramak yerine kuruduktan sonra geniş dişli tarakla açmak gerekiyor. Küçük bir değişiklik ama dökülmeyi ciddi şekilde azaltıyor.

Bir diğer hata, saç kuruyken yağ sürmek. O zaman yağı ememiyor, sadece üstte kalıyor. Hafif nemliyken sürmek çok daha etkili. Ben jojoba yağı kullanıyorum, hem nem veriyor hem saçın doğal parlaklığını geri kazandırıyor.

Geri
Üst Alt