Soru Doğum Kontrol Hapı Yüzünden Saç Dökülmesi Yaşayan Var mı?

Okuyan Hanım

Kayıtlı Üye
Bu durumdan artık o kadar bıktım ve usandım ki, ne söylesem az kalır. Hayatım boyunca böyle bir saç dökülmesine tanık olmadım, ne yazık ki saçlarım öyle böyle dökülmüyor. Neden döküldüğünü haftalardır düşünüyorum ama bir türlü çözemedim. Elimden geldiğince düzenli beslenirim ve saça faydası olacak ürünler kullanırım. Nedendir anlamadım ama saçlarım artık normalinden daha hızlı dökülmeye başladı. Şu sıralar sadece doğum kontrol hapı kullanıyorum, ekstra bir ilaç da kullanmıyorum. Acaba saç dökülmemi tetikleyen şey doğum kontrol hapı olabilir mi?

Sendeki dökülmenin kronik bir hale gelip gelmediğini anlamak için zaman kaybetmeden hormon testi ve kan tahlili yaptırmanı öneririm. Çünkü zamanında kardeşim de senin gibi doğum kontrol haplarını dengesiz kullanıyordu ve saçları inanılmaz dökülmüştü. Şu sıralar şükür dökülme sorunu falan kalmadı ama süreç onu da senin gibi çok zorlamıştı.

Kesinlike hormon dengesini bozan tüm ilaçlar ciltte ve saçta olumsuz etkiler yaratabilir. Mesela bende de saçlarımın dökülmesinin yanı sıra sırtımda sivilcelenme yapmıştı. Böyle hapları doktor kontrolünde almalısınız.

İlacı ne kadar süre kullandıktan sonra başladı dökülme? Benim hala devam ediyor maalesef. Kadın doğum uzmanına randevu aldım, detaylı kan tahlili isteyeceğim. Durumu anlatırsam, belki bir umut farklı bir tedavi yapar. Umarım sonunda bir çözüm bulabiliriz.

Geri