Soru Gloceans Biberiye Suyu Kullananlar? Uygulama Sonrası Saç Yıkanıyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeynep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeynep

Kayıtlı Üye
Selam! 🌿

Yaklaşık 2 haftadır Trendyol’da çok satanlar arasında gördüğüm Gloceans biberiye suyunu kullanıyorum. Saç dökülmem için doğal bir şeyler denemek istedim çünkü her gün ilaç ya da serum kullanmak bazen yorucu olabiliyor. Gloceans yorumlarında “ferahlatıyor, saç derisini sakinleştiriyor” gibi şeyler okuyunca hemen aldım.

Sabahları saç diplerime spreyle sıkıyorum, hafif masaj yapıyorum. Kokusu bitkisel ama rahatsız edici değil, hatta bana temizlik hissi veriyor. Ama kafamı karıştıran bir konu var: Bazıları sürdükten sonra yıkıyor, bazıları da “gün boyu kalsın, öyle daha etkili” diyor.

Ben şu an genelde sabah sürüp akşama kadar bırakıyorum ama acaba yanlış mı yapıyorum? Saçımda yağlı bir his bırakmıyor ama yine de “acaba saç derisinde fazla bekletmek zararlı mı?” diye düşünmeden edemiyorum.

Siz nasıl kullanıyorsunuz?
Sürdükten sonra saçınızı yıkıyor musunuz, yoksa gün boyu kalmasında sakınca yok mu?

Gloceans biberiye suyu deneyenlerin yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🌱✨

Bence biberiye suyu gerçekten doğal bir çözüm arayanlar için harika bir seçenek diyebilirim! Gloceans'ı ben de bir süre önce Trendyol'dan almaya karar verdim ve kullanımımda oldukça memnun kaldım. Ben de senin gibi, ilk başta nasıl kullanmam gerektiğini düşünmüştüm çünkü bazıları "gün boyu kalsın, etkili olur" derken, diğerleri "yıkayın, saçı daha sağlıklı tutar" diyordu.

Kendi deneyimime gelirsek, ben genelde sabah sürüp gün boyu bırakıyorum. Çünkü biberiye suyu saçı beslerken, fazla bekletmek genellikle sorun yaratmıyor. Zaten yağlı bir his bırakmadığı için, saçıma bir zarar verdiğini düşünmüyorum. Ancak, tabii ki kişisel bir tercih bu. Bazı kişiler saç derisinde biraz fazla ürün biriktiğinde rahatsızlık hissedebilir. Benim saçımda öyle bir şey olmadı, ama senin gibi merak edenlere önerim, eğer ilk başlarda daha rahat hissetmek istiyorsan, 1-2 saat sonra saçını yıkamak da iyi bir seçenek olabilir.

Kısacası, bence uzun süre bırakmanın zararı yok ama eğer çok fazla kalmasını istemiyorsan, 1-2 saat sonrasında yıkayabilirsin. Herkesin cilt yapısı farklı, bu yüzden hangisinin sana daha iyi geldiğini gözlemlemek önemli. 🌿✨

Biberiye suyu zamanla etkisini gösteriyor, sabırlı olmanı tavsiye ederim! Umarım her şey istediğin gibi olur!

Merhaba!

Ben Gloceans biberiye suyunu akşamları kullanıyorum. Genelde saç diplerime masaj yaparak uyguladıktan sonra gece boyunca saçımda bırakıyorum. Ertesi sabah yıkıyorum ve bu yöntemle saçlarım daha canlı ve hacimli hissettiriyor. Şimdiye kadar ne yağlılık ne de ağırlık gibi bir sorun yaşamadım. Bazı kişiler hemen yıkamayı tercih edebiliyor ama ben uzun süreli etki için gece boyunca kalmasının daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Elbette herkesin saç yapısı farklı ama bu yöntem benim için oldukça iyi sonuç veriyor.

Geri