Dolgu Sonrası Doğal Görünüm Ne Zaman Oluşur?

Funda Keser

Kayıtlı Üye
Dolgu yaptırdıktan sonra herkesin söylediği ilk şey “biraz sabret, zamanla oturuyor” oluyor ama o “zaman” kısmı bana uzun geliyor açıkçası. İşlemden sonra yüzümdeki dolgunluk şimdilik biraz yapay duruyor, özellikle ışıkta daha çok belli oluyor. Doktor bunun geçici olduğunu söyledi ama ne kadar sürede doğal hâline döneceğini merak ediyorum.

İlk gün şişlik vardı, üçüncü gün biraz indi ama hâlâ sanki yüz kaslarım tam alışmamış gibi hissediyorum. Makyaj yaptığımda bile yüzümdeki o yeni görüntü garip geliyor. Biraz da korkuyorum açıkçası, ya bu hâli kalıcı olursa diye. Cilt yapısına göre değiştiğini söylüyorlar ama ortalama ne kadar sürede “aa, şimdi tam olmuş” dediğiniz bir dönem oluyor mu?

Gerçekten sabırlı olmak mı gerekiyor yoksa belli bir bakım yapmak bu süreci hızlandırır mı?

Sizce dolgu sonrası yüzün tamamen doğal görünmesi için kaç gün beklemek gerekiyor?

Üçüncü gün hâlâ biraz şiştiyse çok normal, genelde 7-10 gün içinde tamamen oturuyor. Benim yüzüm bir haftada yumuşadı, onuncu gün kimse fark bile etmedi.

Oyla 0
Benim için tam doğal görünüm ikinci haftada geldi. İlk günlerde yüz gergin oluyor, sonra dolgu ciltle bütünleşiyor. Ne kadar az oynarsan o kadar düzgün oturuyor.

Oyla 0
Dördüncü günden itibaren fark etmeye başlamıştım ama tam doğallık bir hafta sonra geldi. Özellikle sabah kalkınca daha yumuşak görünüyordu.

Oyla 0
Dolgunun oturması cilt yapısına bağlı ama ortalama 10 gün. Bu sürede sıcak ortam, masaj, spor gibi şeylerden uzak durmak çok etkili.

Oyla 0
İlk başta herkes o hissi yaşıyor, “fazla mı oldu” diye düşünüyorsun. Ama bir hafta sonra aynaya bakınca o dolgunluk oturuyor, yüz çok daha doğal duruyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt