Dolgu Sonrası Morarma Normal Mi? Nasıl Geçer?

Kardelen Uğur

Kayıtlı Üye
Geçen hafta ilk kez yüz dolgusu yaptırdım ve açıkçası işlem sonrası neyle karşılaşacağımı pek bilmiyordum. Doktor her şeyin yolunda olduğunu söyledi ama akşam eve geldiğimde aynaya baktığımda özellikle göz altı ve dudak kenarında morluklar oluştuğunu fark ettim. İlk başta panikledim, “acaba bir şey mi ters gitti” diye düşündüm ama meğer çok normalmiş.

Cilt altına iğneyle işlem yapıldığı için o bölgede minik damarlar zedelenebiliyormuş. Doktorum, bunun genelde birkaç gün içinde geçtiğini söyledi. Ben de ilk 48 saat boyunca buz kompresi yaptım ama direk değil, ince bir havluya sararak uyguladım. Baya rahatlatıyor. Ayrıca o dönemde kan sulandırıcı şeylerden (kahve, yeşil çay, aspirin, vs.) uzak durmak da önemliymiş.

Üçüncü günden itibaren morluklar sarıya döndü, sanki hafif bir makyaj altına gizlenebilecek seviyeye geldi. Beşinci gün tamamen geçti. Şimdi dönüp bakınca, aslında sürecin normal olduğunu ama ilk defa yaptıran biri olarak biraz gereksiz endişelendiğimi fark ettim.

Siz de dolgu sonrası morarma yaşadınız mı?

Ne kadar sürdü, daha hızlı geçmesi için ne işe yaradı sizde?

Benim de ilk göz altı dolgusunda olmuştu. İki gün baya belirgindi. Doktor C vitamini desteği önerdi, bir de buzla kompres yaptım. Dördüncü gün neredeyse tamamen geçmişti.

Oyla 0
Ben dudak dolgusu yaptırınca baya morardı. Panikledim ama üçüncü gün rengi açıldı. Arnica krem sürmek çok iyi geliyor, morluğu ciddi şekilde azaltıyor.

Oyla 0
Benim cildim çok hassas olduğu için morluk kaçınılmaz oluyor. Buzla kompres dışında makyajla kapattım. BB krem bile yeterli oluyor birkaç gün sonra.

Oyla 0
Göz altı bölgesi çok ince olduğu için hemen morarıyor. Ben doktorun önerdiği termal suyu sıkıyorum, hem ferahlatıyor hem şişliği alıyor. Üç günde toparlanıyor.

Oyla 0
Ne yazık ki başıma gelene birim durum olmuştu. Özellikle dudak kenarı morardı. Doktor “normal” dedi. Buz + Arnica krem ikilisi mucize gibi. Beşinci gün tamamen geçmişti. Sabırlı olmak lazım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt